Featured

Ρόδη Κράτσα από Βρυξέλλες: Οι έκτακτες ανάγκες της ενεργειακής κρίσης απαιτούν έκτακτα μέτρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση να λειτουργήσει συντεταγμένα σε επίπεδο εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής αλλά και ευέλικτα σε επίπεδο χρηματοδότησης των έκτακτων αναγκών ζωτικής σημασίας για τους ευρωπαίους πολίτεςζητά η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

Τονίζει ότι οι κοινωνίες, αλλά και η ίδια η Ευρώπη, δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση, ενώ ταυτόχρονα οι αυξανόμενες τιμές ενέργειας πιέζουν εξοντωτικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζει πόσο σημαντική ήταν η δυνατότητα που δόθηκε κατά παρέκκλιση να χρησιμοποιηθούν πόροι του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων κατά την κρίση της πανδημίας covid-19.

12 October 2022, 12HLWS22212 – 20 years of EU policies in island regions: where are we?
Belgium – Brussels – October 2022
© European Union / Fred Guerdin

Όπως υπογράμμισε η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου “Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διέθεσε 61 εκατομμύρια ευρώ για τον σκοπό αυτό με πολλαπλάσια αποτελέσματα για την αγορά εργασίας, την στήριξη του κοινωνικού ιστού και την δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας”.

Ακουστήκαμε στην Ευρώπη και θα είμαστε σε εγρήγορση ώστε να αξιοποιήσουμε κάθε διευκόλυνση για να στηρίξουμε τα νησιά μας και τους συμπολίτες μας.

Τελευταία άρθρα

Νέο αστικό πάρκο στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Το έργο έχει λάβει ήδη έγκριση για χρηματοδότηση, ύψους 1,5 εκ. ευρώ από Περιφερειακό Επιχειρησιακό…

16 λεπτά ago

Μετατροπή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Κεφαλονιά & Ζάκυνθο

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι Συμπληρωματικές Συμβάσεις.

16 ώρες ago

ΔΥΠΑ: Σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Θα δώσει τη δυνατότητα διακοπών σε 300.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα.

16 ώρες ago

Ενημέρωση του δημάρχου Δελφών για το Πρόγραμμα Ο. Χ. Ε.

Μέσω της αξιοποίησης των πόρων των Ο.Χ.Ε. μπορεί να γίνει περισσότερο εφικτή η αποκέντρωση.

16 ώρες ago

Νάουσα: Ενίσχυση της πολιτικής προστασίας με νέα οχήματα πυρόσβεσης

Πρόκειται για δύο καινούργια πετρελαιοκίνητα ημιφορτηγά, διπλοκάμπινα, αγροτικού τύπου, με αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα.

17 ώρες ago

Γ. Στεργίου: Αύξηση των αποθεμάτων νερού για την Αττική

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 σχετικά με τα αποθέματα του…

17 ώρες ago