Featured

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικεί τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Air Race

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Air Race, σχεδιάζει να φέρει στην πόλη μέσα στο 2022 ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δευτέρα.

Με την επισήμανση ότι αποτελούν «υπόσχεσή μας τα μεγάλα events στην πόλη», ο κ. Ζέρβας είπε  χαρακτηριστικά ότι οι αγώνες Air Race αποτελούν κατ’ αναλογία «μια formula 1 στον αέρα» και συνιστούν ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός με 51 τηλεοπτικές μεταδόσεις, με συμμετοχή από 187 χώρες, με περίπου 511 εκατομμύρια τηλεθεάσεις και με τουλάχιστον 2,5 δις διαδικτυακές διαδράσεις και πολλά παράλληλα δρώμενα.

«Αυτή είναι εξωστρέφεια στην πράξη με σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι η προσέλκυση διεθνών διοργανώσεων οδηγεί σε παγκόσμια προβολή για τη Θεσσαλονίκη και σε τεράστια οφέλη για την οικονομία και την τοπική κοινωνία.

Θεατές από όλον τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη

Το ζήτημα της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Air Race, έπειτα από σχετική εισήγηση της δημοτικής αρχής, πρόκειται να συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνεται, η διοργάνωση ενός παγκόσμιου event αυτού του βεληνεκούς θα προβάλει τη Θεσσαλονίκη ως αστικό τουριστικό προορισμό σε διεθνές επίπεδο και θα την κατατάξει στον χάρτη των πόλεων υποδοχής παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί έναν ισχυρό μοχλό ανάπτυξης τόσο του αθλητικού τουρισμού όσο και των πόλεων που φιλοξενούν αυτές τις διοργανώσεις. Αγώνες Αir Race έχουν φιλοξενηθεί σε πόλεις όπως το Σαν Ντιέγκο, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, την Αγία Πετρούπολη, το Βερολίνο, κ.ά.

Η διοργάνωση, μάλιστα, έχει κι ένα σημαντικό οικολογικό πρόσημο, καθώς το World Championship Air Race (WCAR) χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα τρίτης γενιάς

Τελευταία άρθρα

Δεντροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πειραιά

Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει ο…

4 ώρες ago

Ελ.Δ.Α.Π. και Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώνουν δυνάμεις για πιο ανθεκτικούς Δήμους

Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας…

4 ώρες ago

Βράβευση για τον Ασπρόπυργο στην έκθεση Attica Green Expo

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απονεμήθηκε στο δήμο Ασπροπύργου από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων…

5 ώρες ago

Πρόσκληση στις Περιφέρειες για Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων

Στους διαχειριστικά επαρκείς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας, για τους οποίους έχει εγκριθεί από…

5 ώρες ago

Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Περάματος από την Περιφέρεια

Στρατηγική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία αποτελεί για τη διοίκηση της  Περιφέρειας η…

6 ώρες ago

ATTICA GREEN EXPO: Σύμφωνη με τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης η ΕΕΤΑΑ

Για το νέο εκλογικό σύστημα στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε…

6 ώρες ago