Featured

ΚΕΔΕ: Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με τον Εξαδάκτυλο για την επιτάχυνση των εμβολιασμών

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τη συμμετοχή του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, του προέδρου και του αντιπροέδρου της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ, Ιωάννη Λυμπέρη, δημάρχου ΄Ηλιδας και Γιάννη Ταγκαλέγκα, δημάρχου Λεβαδέων και του γενικού διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία και ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ της ΚΕΔΕ και των Δήμων της χώρας με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, προκειμένου να συμβάλλουν στην επιτάχυνση του εμβολιασμού για Covid-19 των πολιτών, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό κάλυψης.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε εξετάστηκαν οι προτάσεις που έχει διατυπώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την επίσπευση των εμβολιασμών ανά την επικράτεια.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε πως οι δήμοι θα εξακολουθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν να συμβάλουν στην επιτάχυνση του εμβολιασμού των πολιτών, με στοχευμένες εκδηλώσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ σωστές προτάσεις που έχει διατυπώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Σημείωσε δε ότι, ιδιαίτερη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί στην περιφέρεια, σε απομακρυσμένα χωριά και οικισμούς, όπου έχουμε και τα μικρότερα ποσοστά εμβολιασμού καθώς και ότι είναι καθοριστική η συμβολή της Εκκλησίας.

Σε ό,τι αφορά τους Δήμους συμφωνήθηκε να προωθηθούν οι εξής δράσεις.

– Κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στις δημοτικές κοινωνικές δομές προκειμένου να έρθουν σε επικοινωνία με το οικογενειακό, συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των ανεμβολίαστων νοσούντων.

– Συνέχιση και ενίσχυση των ενημερωτικών εκδηλώσεων των Δήμων σε συνεργασία είτε με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, είτε με τον ΠΙΣ.

– Συντονισμένη προσπάθεια των Δήμων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τον εντοπισμό των περιοχών με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και διοργάνωση ενημερωτικών συζητήσεων με κλιμάκια εμβολιαστών γιατρών και Ιατρικών Συλλόγων, οι οποίοι θα διενεργούν και τους εμβολιασμούς επί τόπου.

Το θέμα της επιτάχυνσης των εμβολιασμών αναμένεται να συζητηθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, το οποίο συνέρχεται την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου.

Τελευταία άρθρα

Δεντροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πειραιά

Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει ο…

2 ώρες ago

Ελ.Δ.Α.Π. και Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώνουν δυνάμεις για πιο ανθεκτικούς Δήμους

Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας…

3 ώρες ago

Βράβευση για τον Ασπρόπυργο στην έκθεση Attica Green Expo

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απονεμήθηκε στο δήμο Ασπροπύργου από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων…

3 ώρες ago

Πρόσκληση στις Περιφέρειες για Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων

Στους διαχειριστικά επαρκείς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας, για τους οποίους έχει εγκριθεί από…

3 ώρες ago

Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Περάματος από την Περιφέρεια

Στρατηγική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία αποτελεί για τη διοίκηση της  Περιφέρειας η…

4 ώρες ago

ATTICA GREEN EXPO: Σύμφωνη με τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης η ΕΕΤΑΑ

Για το νέο εκλογικό σύστημα στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε…

4 ώρες ago