Πε. Απρ 25th, 2024

Θεσσαλονίκη: Νέα δημόσια έκκληση Ζέρβα υπέρ των εμβολιασμών

Νέα δημόσια έκκληση υπέρ των εμβολιασμών απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

“Για πολλοστή φορά, ξανά από αυτό το βήμα, καλώ όλους τους συμπολίτες μου να εμβολιαστούν. Κάνω έκκληση. Ας πείσουμε όλοι τον διπλανό μας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, καλώντας την ίδια ώρα τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, τις μάσκες και τις αποστάσεις.

Να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας στη Βόρεια Ελλάδα

Στην κεντρική τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι “εμείς εδώ στη Βόρεια Ελλάδα πρέπει να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας” αναφορικά με τους εμβολιασμούς.

“Και πρέπει να το κάνουμε για πολλούς λόγους”, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι “γειτνιάζουμε με χώρες της Βαλκανικής, όπου τα ποσοστά εμβολιασμών είναι τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, ενώ οι μετακινήσεις σε αυτόν τον ενιαίο γεωγραφικό χώρο πυκνές”.

Όχι στα οριζόντια μέτρα

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε τη θέση του ότι πρέπει να αποφεύγονται τα οριζόντια μέτρα, που πλήττουν και την κοινωνία και την οικονομία.

Επεσήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων αναφορικά με την τήρηση των μέτρων, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι από ένα σημείο κι έπειτα πρόκειται και για θέμα προσωπικής συνείδησης, προσωπικής ευθύνης.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης “έχει ξεπεράσει τις αντικειμενικές επιχειρησιακές της δυνατότητες”, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του “στα 81 εξαιρετικά μας στελέχη”.