Τρ. Απρ 16th, 2024

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αγαθαγγελίδου

Έφυγε από τη ζωή μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο η 75χρονη δημοτική σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Αγαθαγγελίδου, εκλεγμένη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Η Μαρία Αγαθαγγελίδου γεννήθηκε στη Δράμα, σπούδασε αγγλική φιλολογία στο ΑΠΘ και εργάστηκε στη δημόσια εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων, αποσπάστηκε στα ελληνικά σχολεία της Λιβύης, ξεκίνησε συστηματική αρχειακή έρευνα για τον ελληνισμό της Βόρειας Αφρικής, εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, ενώ υπήρξε συντονίστρια εκπαίδευσης στα σχολεία ελληνικής γλώσσας Αυστραλίας και Ν.Ζηλανδίας. Από το 2015 ήταν δημοτική σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας ανέφερε για τον θάνατο της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Αγαθαγγελίδου:

«Πληροφορήθηκα μόλις τον θάνατο της Μαρίας Αγαθαγγελίδου, εν ενεργεία δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Θεσσαλονίκης και είμαι συγκλονισμένος. Ήταν άνθρωπος της εκπαίδευσης, με ευαισθησίες και μακροχρόνια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Έδωσε με αξιοπρέπεια πολυετή μάχη για την υγεία της. Θα μας λείψει από τις αίθουσες των Συμβουλίων, από τις συναντήσεις και τις δράσεις μας. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».