Πα. Ιούλ 19th, 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης: Χρηματοδότηση 10 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης

Τη γενναία χρηματοδότηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στο σκέλος της ψηφιακής διακυβέρνησης ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εξασφαλίσαμε από το Ταμείο Ανάκαμψης τη μερίδα του λέοντος μαζί με τους Δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Τρικκαίων. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα χρηματοδοτηθεί με 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την εσωτερική λειτουργία του Δήμου όσο και κυρίως για την εξυπηρέτηση των πολιτών”, έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε, τα κονδύλια αυτά από το Ταμείο Ανάκαμψης έρχονται να προστεθούν στις προτάσεις των 7,8 εκατ. ευρώ που ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει υποβάλει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” αναφορικά με τα ζητήματα της έξυπνης πόλης καθώς και στα 5,2 εκατ. ευρώ που ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο για χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ.

Άμεση προμήθεια 500 νέων υπολογιστών

Συγχρόνως, όπως γνωστοποίησε ο κ. Ζέρβας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στην προμήθεια 500 νέων υπολογιστών, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειάς του να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κυβερνοεπίθεσης.
Η προμήθεια αυτών των 500 υπολογιστών προχωρά με ανοιχτή, διαγωνιστική διαδικασία, που όμως θα είναι άμεση και σύντομη, έπειτα από την αποδοχή σχετικού αιτήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.