Τρ. Μαρ 19th, 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης: Με 10 ηλεκτρικά σάρωθρα ενισχύθηκε ο τομέας καθαριότητας

Δέκα ηλεκτρικά σάρωθρα πεζού χειριστή θέτει στη μάχη της καθαριότητας ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τα νέα, φιλικά προς το περιβάλλον μηχανήματα που παραλήφθηκαν σήμερα (10.5) το πρωί παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκου Ζεϊμπέκη.

“Ο τομέας καθαριότητας αποκτά ακόμη ένα σημαντικό εργαλείο και οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους της πόλης μας, για να τους κρατούν καθαρούς, έχουν ακόμη ένα όπλο στα χέρια τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως τα νέα οχήματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Όπως σημείωσε ο κ. Ζέρβας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενισχύει τον εξοπλισμό του και καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες, ώστε στον τομέα της καθαριότητας να επιτευχθούν οι υψηλοί στόχοι που έχουν τεθεί.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι από τους πρώτους δήμους σε όλη τη χώρα που αποκτά αυτά τα νέα ηλεκτρικά σάρωθρα, τα οποία αποτελούν ένα καινοτόμο και εξειδικευμένο εργαλείο, που διευκολύνει σημαντικά τη δουλειά και των ίδιων των δημοτικών υπαλλήλων. “Τα νέα σάρωθρα θα χρησιμοποιηθούν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, σε πρώτη φάση σε πλατείες, πάρκα και άλλα κεντρικά σημεία”, εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.