Πε. Μαρ 28th, 2024

Ίδρυση του ευρωπαϊκού think tank – Συμβουλίου «Ευρωπαίοι Νέοι Αυτοδιοικητικοί»

Την ίδρυση του  του ευρωπαϊκού think tank-Συμβουλίου «Ευρωπαίοι Νέοι Αυτοδιοικητικοί»– Committee of Young Europeans Elected in Cities and Regions , για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), Νεκτάριος Καλαντζής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ξεκινάει από την Ελλάδα, μέλη αιρετούς νέες και νέους από κάθε σημείο της Ευρώπης έως 40 ετών (ELL U40).

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του προέδρου αναφέρεται:

«Στην προσπάθεια να προωθήσουμε και να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την τοπική διακυβέρνηση, δημιουργούμε το πρώτο ευρωπαϊκό think tank με την επωνυμία European Local Leaders (ELL) για νέους εκλεγμένους σε πόλεις και περιφέρειες της Ευρώπης.

Η κλιματική αλλαγή, οι έξυπνες εφαρμογές (smart cities), η χρήση των νέων τεχνολογιών, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, η αστικοποίηση, σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως και η αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας, θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της νέας γενιάς αιρετών στις πόλεις της Ευρώπης, όπου με την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας από άλλες πόλεις, είναι ο μόνος τρόπος να κάνουμε τις πόλεις μας πρωτοπόρες και πιο δημιουργικές.

Τα 40 +1 ιδρυτικά μέλη της Committee of Young Europeans Elected in Cities and Regions, με την επωνυμία European Local Leaders (ELL) προέρχονται από κάθε σημείο της Ευρώπης (20 γυναίκες και 20 + 1 άνδρες).

Νέοι Δήμαρχοι κάτω των 40 ετών και νέοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, από το μακρινό Ροβανιέμι της Λαπωνίας ως τη Λευκωσία και από τις ακτές του Ατλαντικού στην Πορτογαλία ως το Μπέλφαστ, το Δουβλίνο, τη Βαλτική και τα Καρπάθια.»

Για λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα : www.ellgroup.eu