Τρ. Μαρ 19th, 2024

Πρωτοβουλίες Πατούλη – Αντωνάκου για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων – Ασθενοφόρο και γεννήτρια για το ΔΙΚΕΠΑΖ

Με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, για πρώτη φορά από την ίδρυση της Περιφέρειας Αττικής ενισχύεται η δράση του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ).

Το κέντρο λειτουργεί από το 2003 αποκλειστικά ως νοσοκομείο αδέσποτων ζώων, καλύπτοντας τις ανάγκες 19 Δήμων της Αττικής.

Ειδικότερα, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), υπηρεσία του οποίου είναι το ΔΙΚΕΠΑΖ.

Η σχετική σύμβαση θα αφορά στην προμήθεια ενός σύγχρονου ασθενοφόρου για τη μεταφορά των τραυματισμένων ζώων και ενός ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους (γεννήτρια) για την εξασφάλιση ηλεκτροδότησης σε έκτακτες συνθήκες διακοπής ρεύματος συνολικού προϋπολογισμού 76.000€.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:
«Με την απόφαση που λάβαμε στηρίζουμε έμπρακτα τη διαχρονική προσπάθεια των στελεχών του Συνδέσμου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΔΙΚΕΠΑΖ να φροντίζουν και να περιθάλπουν αδέσποτα ζώα. Θέλουμε τα ζώα να είναι υγιή και ελεύθερα στο χώρο τους. Η σωστή θεραπεία και η φροντίδα τους είναι κάτι το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί με τη συντονισμένη προσπάθεια της αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και οργανώσεων. Ως Περιφερειάρχης έχω δεσμευθεί ότι θα στηρίξω κάθε σοβαρή προσπάθεια η οποία θα συμβάλει στη σωστή φροντίδα και περίθαλψη των ζώων συντροφιάς (αδέσποτων και δεσποζόμενων), ενώ θα ενθαρρύνουμε και δράσεις που θα συμβάλλουν στην υιοθεσία των αδέσποτων ζώων. Με τη δρομολόγηση των διαδικασιών εξασφάλισης ενός ασθενοφόρου και μιας γεννήτριας, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια του ΔΙΚΕΠΑΖ. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τις κοινωνίες μας και τα παιδιά μας να προστατεύουν τα ζώα συντροφιάς προκειμένου να μην εγκαταλείπονται στους δρόμους».

Σε δήλωση της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου τόνισε:

«Με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για χρηματοδότηση του ΔΙΚΕΠΑΖ γίνεται πράξη η ευαισθησία της νέας Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για την προστασία και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Είναι λυπηρό φαινόμενο η εγκατάλειψη ενός ζώου στο δρόμο και είναι υποχρέωση της συντεταγμένης πολιτείας των Δήμων και της Περιφέρειας να συνεργάζονται και να αναλαμβάνουν τέτοιες δράσεις. Σήμερα κάναμε την αρχή και θα είμαστε δίπλα για να στηρίξουμε παρόμοιες ενέργειες στο πλαίσιο που επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία.’