Τρ. Απρ 23rd, 2024

Χρήστος Τεντόμας: Προτεραιότητά μας και το 2021 η καθημερινότητα του πολίτη

Για τις προτεραιότητες του Δήμου Αθηναίων στη νέα χρονιά, την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών και τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, μίλησε ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Οπως ξεκαθάρισε προτεραιότητα του Δήμου Αθηναίων και αυτό το χρόνο θα είναι η καθημερινότητα του πολίτη σε όλες τις πτυχές της.

«Εμμένουμε στην κατεύθυνσή μας για την καθημερινότητα. Σε ό,τι έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη στην πόλη. Πεζοδρόμια, δρόμοι, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, άστεγοι, άνθρωποι χωρίς ένα πιάτο ζεστό φαγητό τις δύσκολες ώρες, αυτές είναι οι προτεραιότητες μας και για τη νέα χρονιά. Δεν πρέπει να λείπουν πράγματα που θεωρούμε αυτονόητα, αλλά πλέον δεν υπάρχουν. Είναι οι μικρές πτυχές της καθημερινότητας που τελικά είναι πολύ σημαντικές. Οπως για παράδειγμα όταν δεν έχεις τη δυνατότητα να πας το παιδί σου σε ένα παιδικό σταθμό ή όταν δεν μπορείς να περπατήσεις στα χαλασμένα πεζοδρόμια. Εκεί πρέπει να δώσουμε το βάρος και νομίζω έχουμε δείξει δείγματα γραφής ότι εμμένουμε στην καθημερινότητα.

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό του Δήμου Αθηναίων, ο κ Τεντόμας μίλησε για έργα ασφαλτοστρώσεων, ανακατασκευής ή επισκευής πεζοδρομίων, ηλεκτρολογικού και πρασίνου. «Μέσα στο 2021 θα δημοπρατηθούν έργα που έχουν να κάνουν σε ποσοστό 70 με 80% με την καθημερινότητα του πολίτη. Περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν μετά από δημοπράτηση σε ασφαλτοστρώσεις. Αλλα 25 εκατομμύρια στα πεζοδρόμια. Μια άλλη, μεγάλη εργολαβία σε εξέλιξη, έχει να κάνει με το ηλεκτρολογικό και το πράσινο. Εμμένουμε και το δείχνουμε έμπρακτα ότι προσπαθούμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη.» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις ψηφιακές πλατφόρμες και την εξυπηρέτηση σε θέματα αυτοδιοίκησης χωρίς συνωστισμό και ταλαιπωρία, σημείωσε τη προσπάθεια της ΔΑΕΜ, όπως και τη θετική ανταπόκριση των Αθηναίων.
«Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών από το σπίτι. Είναι κάτι που βλέπουν οι δημότες. Με ένα απλό κλικ μπορούν πλέον να κάνουν πολλά πράγματα από το σπίτι. Έχουμε ρίξει μεγάλο βάρος σε αυτή τη κατεύθυνση και τα καταφέρνουμε. Η ΔΑΕΜ είναι μια δραστήρια επιχείρηση που κινητοποιείται σε αυτή την κατεύθυνση. Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αθηναίων προσφέρονται πολλές ευκολίες στον πολίτη, όπως το να πληρώσει ή να πάρει πιστοποιητικά που χρειάζεται.»

Καταλήγοντας και σε ερώτημα για την επέτειο του 1821, ο κ Τεντόμας προανήγγειλε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από πλευράς δημοτικής αρχής σε ένα πολύ καλό έδαφος επικοινωνίας και συνεννόησης με την επικεφαλής της Επιτροπής κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.
«Για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση έχουμε άριστη συνεργασία με την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου και έχουμε σχεδιάσει πράγματα σε σχέση με τον ΟΠΑΝΔΑ και την Τεχνόπολη. Θα γίνουν σημαντικές εκδηλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση.»