Featured

Περιφέρεια Αττικής: Διεκόπη η συνεδρίαση με απόφαση Θεοδωρόπουλου – Σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής αρνήθηκε να αποχωρήσει

Σε μία πρωτοβουλία εξαιρετικής σημειολογίας προέβη κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Χρήστος Θεοδωρόπουλος.

Στον απόηχο της ιστορικής σημασίας απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκαν τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεδομένου ότι ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Αττική», Ηλίας Παναγιώταρος, περιλαμβάνεται μεταξύ των καταδικασθέντων, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού έλαβε το λόγο και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης τόνισε ότι η εν λόγω απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας. Κατόπιν, ζήτησε από τους παριστάμενους Περιφερειακούς Συμβούλους της εν λόγω παράταξης, η οποία αποτελεί τον βραχίονα της «Χρυσής Αυγής» εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, να μην μετάσχουν στην εν λόγω συνεδρίαση, για αμιγώς πολιτικούς και σημειολογικούς λόγους, καθότι αυτή συνέπιπτε με την ημέρα έκδοσης της ιστορικής αυτής απόφασης.

Πλην, όμως, παρά τη σχετική παραίνεσή του, ένας εκ των συμμετεχόντων Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής» δεν αποχωρούσε οικειοθελώς, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Θεοδωρόπουλος, με τη θερμή συναίνεση και του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, να
αποφασίσει τη διακοπή της συνεδρίασης για άλλη ημερομηνία. Η σχετική απόφαση έλαβε θερμότατης υποδοχής από σχεδόν άπασες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες -δια των επικεφαλής τους- εξήραν για ακόμα μία φορά το δημοκρατικό φρόνημα και τα πολιτικά αντανακλαστικά του Προέδρου, ο οποίος αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της διοικούσας παράταξης.

Τελευταία άρθρα

Στα Μέγαρα ο Πρέσβης της Γερμανίας

Η σημασία της διεθνούς συνεργασίας, του εθελοντισμού και της ενεργού συμμετοχής των νέων αναδείχθηκε κατά…

4 ώρες ago

Στο μικροσκόπιο ακαθάριστα οικόπεδα και εμπρησμοί

Ευρεία σύσκεψη με τη φυσική ηγεσία και τους διοικητές του Πυροσβεστικού Σώματος από ολόκληρη τη…

4 ώρες ago

Με επιτυχία το 8ο Φεστιβάλ Προσχολικής Αγωγής στη Νίκαια – Άγιο Ιωάννη Ρέντη

Μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά και τη δημιουργικότητα φιλοξενήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου…

4 ώρες ago

Χιλιάδες πολίτες στο Πεδίον του Άρεως – Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναδεικνύει το πάρκο σε κέντρο πολιτισμού και εξωστρέφειας

Με χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας να δίνουν δυναμικό «παρών», το Πεδίον του Άρεως μετατράπηκε την…

4 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: «Να είσαι μπαμπάς σημαίνει να παλεύεις για να είναι η ζωή των παιδιών σου γεμάτη φως»

Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα για τη Γιορτή του Πατέρα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς…

12 ώρες ago

Ευαγγελία Λαουντού: Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στους Λειψούς

Σε μια σημαντική στιγμή για την τοπική αυτοδιοίκηση των Λειψοί, η Ευαγγελία Λαουντού εξελέγη νέα…

12 ώρες ago