Τρ. Απρ 16th, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Διεκόπη η συνεδρίαση με απόφαση Θεοδωρόπουλου – Σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής αρνήθηκε να αποχωρήσει

Σε μία πρωτοβουλία εξαιρετικής σημειολογίας προέβη κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Χρήστος Θεοδωρόπουλος.

Στον απόηχο της ιστορικής σημασίας απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκαν τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεδομένου ότι ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Αττική», Ηλίας Παναγιώταρος, περιλαμβάνεται μεταξύ των καταδικασθέντων, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού έλαβε το λόγο και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης τόνισε ότι η εν λόγω απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας. Κατόπιν, ζήτησε από τους παριστάμενους Περιφερειακούς Συμβούλους της εν λόγω παράταξης, η οποία αποτελεί τον βραχίονα της «Χρυσής Αυγής» εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, να μην μετάσχουν στην εν λόγω συνεδρίαση, για αμιγώς πολιτικούς και σημειολογικούς λόγους, καθότι αυτή συνέπιπτε με την ημέρα έκδοσης της ιστορικής αυτής απόφασης.

Πλην, όμως, παρά τη σχετική παραίνεσή του, ένας εκ των συμμετεχόντων Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής» δεν αποχωρούσε οικειοθελώς, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Θεοδωρόπουλος, με τη θερμή συναίνεση και του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, να
αποφασίσει τη διακοπή της συνεδρίασης για άλλη ημερομηνία. Η σχετική απόφαση έλαβε θερμότατης υποδοχής από σχεδόν άπασες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες -δια των επικεφαλής τους- εξήραν για ακόμα μία φορά το δημοκρατικό φρόνημα και τα πολιτικά αντανακλαστικά του Προέδρου, ο οποίος αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της διοικούσας παράταξης.