Τρ. Απρ 16th, 2024

Καθόλου «Εγγλέζος» ο δήμαρχος – Έστησε δυο φορές τα μέλη του Συμβουλίου

Έξαλλους κατάφερε να κάνει τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Ζακύνθου ο δήμαρχος του νησιού Νικήτας Αρετάκης.

Ο λόγος δεν είναι άλλος πέρα από το γεγονός ότι δύο φορές ματαιώθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις των μελών του τοπικού συμβουλίου της πόλης με τον δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει μία σαφής αιτιολογία ή ενημέρωση για το λόγο της ματαίωσης, όπως δηλώνουν τα μέλη του συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Πέττας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι τα μέλη του συμβουλίου έχουν την ελπίδα ότι ο δήμαρχος θα λάβει σοβαρά υπόψη του τα θέματα που απασχολούν το όργανο και ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις, κάνοντας παράλληλα λόγο για απαξίωση του θεσμού του τοπικού οργάνου.

Η ανακοίνωση:

Το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης Ζακύνθου στο πλαίσιο του αναγνωρισμένου θεσμικού του ρόλου και της αδιάκοπης και ενεργούς προσπάθειας του, τόσο να αναδείξει τα προβλήματα της καθημερινότητας όσο και να προωθήσει έργα πνοής που έχει προτείνει και αποφασίσει μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες, ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο Ζακύνθου, η οποία ορίστηκε για την Τρίτη 09/06/2020 και ώρα 10.00 πμ, ούτως ώστε να του θέσει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Κατά την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα, οι σύμβουλοι του Τοπικού Συμβουλίου προσήλθαμε στο γραφείο του κ. Δημάρχου, όπου προς έκπληξη μας πληροφορηθήκαμε ότι η συνάντηση μετετέθη μονομερώς για τις 12.00 της ίδιας ημέρας. Ωστόσο, ούτε και την ώρα αυτή μας δέχθηκε ο κ. Δήμαρχος, παρόλο που όλοι οι Σύμβουλοι περιμέναμε επί μία ώρα έξω από το γραφείο του.

Κατόπιν τούτου, το Τοπικό Συμβούλιο αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε δίχως έστω να λάβουμε κάποια εξήγηση από πλευράς Δημάρχου για τον λόγο της ουσιαστικής ματαίωσης εκ μέρους του της προγραμματισμένης συνάντησης μας. Μετά την σημερινή ατυχή συμπεριφορά του κ. Δημάρχου, η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υποκρύπτει απαξίωση του θεσμικού ρόλου μας, περιμένουμε δική του πλέον πρόσκληση για συνάντηση, καθώς και συγκεκριμένη ενημέρωση με το τι σκοπεύει να κάνει για την επίλυση των πολλών προβλημάτων της Πόλης μας. Παρακάτω παραθέτουμε προς ενημέρωση και των συμπολιτών μας την πρωτοκολλημένη θεματολογία προς συζήτηση την οποία προτείναμε ως Τοπικό Συμβούλιο. Κλείνουμε με την ελπίδα ότι ο κ. Δήμαρχος θα λάβει σοβαρά υπόψη του τα παραπάνω και θα κάνει τα αυτονόητα βήματα προς τα εμπρός, καθώς η απαξίωση του θεσμού του Τοπικού Συμβουλίου συνιστά και απαξίωση των χιλιάδων συμπολιτών μας και των καθημερινών προβλημάτων τους.