Τρ. Απρ 16th, 2024

Τα Δωδεκάνησα αποχαιρετούν τον Δημήτρη Κρεμαστινό – Η δήλωση του δημάρχου Ρόδου

Ανακοίνωση για τον θάνατο του πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού, εξέδωσε ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έχασε την μάχη με τον κοροναϊό το πρωί της Παρασκευής στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Ρόδο.

«Μας αφήνει πολύτιμη κληρονομιά την προσήλωση και την αγωνιστικότητά του, για τα ιδανικά της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Θα τον θυμόμαστε πάντα με ειλικρινή αγάπη και ιδιαίτερο σεβασμό», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ρόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Τα Δωδεκάνησα και η Ρόδος αποχαιρετούν τον Δημήτρη Κρεμαστινό. Τον άνθρωπο, τον επιστήμονα, τον φίλο, τον ευπατρίδη της πολιτικής, ο οποίος μας έκανε πάντα να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε συμπατριώτες του.

Ο Τζίμης, όπως τον αποκαλούσαμε οι αμέτρητοι φίλοι του στη Ρόδο, διένυσε μια διαδρομή αξιών και ήθους, γεμάτη απλότητα και καλοσύνη.
Προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου και του Μπρέζνιεφ, αλλά και χιλιάδων απλών συνανθρώπων του, κορυφαίος καρδιολόγος, διεθνούς κύρους ακαδημαϊκός δάσκαλος, υπηρέτησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και προσέφερε στην πατρίδα, έχοντας πάντα στο νου και την καρδιά του, τον τόπο μας.

Φεύγει από κοντά μας σε μια δύσκολη στιγμή, θύμα της πανδημίας που κοστίζει ανθρώπινες ζωές, σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Μας αφήνει πολύτιμη κληρονομιά την προσήλωση και την αγωνιστικότητά του, για τα ιδανικά της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με ειλικρινή αγάπη και ιδιαίτερο σεβασμό.

Αιωνία η μνήμη του!