Featured

Κοροναϊός – Περιφέρεια Ηπείρου: Αναλυτική εξέλιξη των κρουσμάτων σε Ιωάννινα και Πρέβεζα

Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι, σε σταθερή κατάσταση.
Εισήχθη σήμερα και νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας.
Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.
Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Αναμένονται αποτελέσματα από εννέα δείγματα .
Όλα τα υπόλοιπα δείγματα των προηγούμενων ημερών έχουν βρεθεί αρνητικά .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Σήμερα 27/3 ελήφθησαν εννέα νέα δείγματα, τα οποία στάλθηκαν για διερεύνηση .
Από τα δέκα έξι δείγματα που ελήφθησαν κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, τα έξι (6) είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για τα υπόλοιπα.
Οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στα Ιωάννινα, παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου νοσηλεύεται από σήμερα στο Γ.Π.Ν. Ιωαννίνων.
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές με το ανωτέρω κρούσμα, επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.
Στο Νοσοκομείο συνεχίζουν να νοσηλεύονται τρία ύποπτα κρούσματα SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα των σχετικών δειγμάτων. Δύο αποτελέσματα από άλλα ύποπτα κρούσματα επέστρεψαν αρνητικά στον SARS-COV-2.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Σήμερα 27/3 στάλθηκε ένα νέο δείγμα για διερεύνηση .
Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .

Αναχωρούν σήμερα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 23.00. και 1.00 π.μ. (μία ώρα μετά τα μεσάνυκτα) για τα λιμάνια Ανκόνα και Πρίντεζι της Ιταλίας δέκα εννέα Ιταλοί υπήκοοι, οι οποίοι βρίσκονταν σε αναμονή για επαναπατρισμό στο Camping του Δρεπάνου, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες. Η μετάβασή τους στον Κεντρικό Λιμένα Ηγουμενίτσας θα γίνει με την τήρηση όλων των κανόνων ασφάλειας για τη Δημόσια Υγεία και με την συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηγουμενίτσας και του Λιμενικού Σώματος .

Στο Camping εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

Τελευταία άρθρα

Αγρίνιο: Τιμή στους 120 εκτελεσθέντες της Μεγάλης Παρασκευής 1944

Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού τιμήθηκε στο Αγρίνιο η μνήμη των 120 πατριωτών που εκτελέστηκαν…

4 λεπτά ago

Αγία Βαρβάρα: Πρότυπο πανελλαδικά το μοντέλο Πειραματικών Σχολείων

Σε κλίμα διαφάνειας και με τη συμμετοχή κορυφαίων θεσμικών και εκπαιδευτικών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στην Αγία…

10 λεπτά ago

Καλαμαριά: Μηνύσεις για παράνομη απόρριψη μπαζών στον Φοίνικα – Εντατικοί έλεγχοι και «μηδενική ανοχή»

Σε άμεσες νομικές ενέργειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς κατά δύο ατόμων που εντοπίστηκαν να απορρίπτουν…

16 λεπτά ago

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Πρωτοπορία με esports αρένα και δυναμική είσοδο στη νέα ψηφιακή εποχή

Σαφές μήνυμα στήριξης στη νέα γενιά και στις σύγχρονες μορφές αθλητισμού και τεχνολογίας στέλνει ο…

32 λεπτά ago

Σύγκρουση για τον τουρισμό στην Αθήνα: Αντιπαράθεση Κεφαλογιάννη – Δούκα

Σε δημόσια αντιπαράθεση εξελίσσεται η συζήτηση για τις επιπτώσεις του τουρισμού στην Αθήνα, με φόντο…

52 λεπτά ago

Μύκονος: «Πυρά» Κουκά κατά Βερώνη – «Λόγια πολλά, αποτέλεσμα κανένα»

Σε υψηλούς τόνους τοποθετείται η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Δράσης», με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κουκά, ασκώντας…

1 ώρα ago