Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, με επίκεντρο τη σύναψη δανείου ύψους 75 εκατ. ευρώ μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την υλοποίηση εκτεταμένων παρεμβάσεων στις σχολικές υποδομές της πόλης.
Η πρόταση της δημοτικής Αρχής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, καθώς πρόκειται για δανεισμό με χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής 20 ετών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης των αναγκαίων έργων στα σχολεία του δήμου.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά», Κώστας Μπακογιάννης, υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες είναι απαραίτητες, εξέφρασε όμως την αντίθεσή του στη λύση του δανεισμού, χαρακτηρίζοντας το ποσό ως «τεράστιο δάνειο» που, όπως ανέφερε, θα επιβαρύνει τις επόμενες γενιές.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας υπερασπίστηκε την εισήγηση της δημοτικής Αρχής, τονίζοντας τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές υποδομές και επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση δίνει στον δήμο τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αναγκαία έργα αναβάθμισης και ασφάλειας.
Τελικά, η σύναψη του δανείου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις «Αθήνα Τώρα» και «Ανοιχτή Πόλη», ενώ κατά τάχθηκαν οι παρατάξεις «Αθήνα Ψηλά», «Ανατρεπτική Συμμαχία», «Αθήνα μας» και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Γιώτης. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία.
Η απόφαση αναμένεται να αποτελέσει σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης και το επόμενο διάστημα, καθώς αφορά μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτικές παρεμβάσεις που έχουν εγκριθεί τα τελευταία χρόνια για τις σχολικές υποδομές της πρωτεύουσας.
Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, στο πλαίσιο της…
Στην Π.Ε. Ροδόπης συνεχίστηκε ο κύκλος των απολογιστικών παρουσιάσεων του Χριστόδουλου Τοψίδη στις πέντε Περιφερειακές…
Το πλαίσιο «Πελοπόννησος 2035», θέτοντας μια καθαρή πολιτική προτεραιότητα η νέα ΚΑΠ δεν μπορεί να…
Για την ανησυχητική αύξηση της συχνότητας των πυρκαγιών στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τον επιχειρησιακό…
Με δράσεις ενημέρωσης για την ασφάλεια στο νερό, Παλαιό Φάληρο και Ερυθρός Σταυρός, τίμησαν την…
Iδανικά το 1ο Attica Roots Festival έκλεισε o διάσημος πρεσβευτής της παγκόσμιας ειρήνης, Faruk Tekbilek…