Πα. Μαρ 29th, 2024

Τηλεδιάσκεψη Μέτιου με φορείς της Ξάνθης για την κατάσταση στον οικισμό του Εχίνου

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με θέμα την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στον οικισμό Εχίνο του δήμου Μύκης.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε σε συνέχεια της απόφασης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά για την κήρυξη του Εχίνου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας το διάστημα από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απριλίου με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού στην περιοχή.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Ξάνθης Χρήστος Μέτιος: «Συζητήσαμε ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν καθώς και τρόπους επίλυσής τους. Τα μέτρα μπορεί να είναι δύσκολα, είναι όμως απαραίτητα για να υπάρξουν αποτελέσματα στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο σωστός συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και η υπευθυνότητα από την πλευρά των πολιτών είναι ουσιαστικής σημασίας για την επιτυχία της προσπάθειας».