Πα. Μαρ 29th, 2024

Κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής συνδράμουν στους ελέγχους για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στελέχη της Περιφέρειας μετέχουν μαζί με τους αντίστοιχους των υπηρεσιών του υπ. Ανάπτυξης και της Αστυνομίας στα μεικτά κλιμάκια που διενεργούν ελέγχους στην αγορά για την  πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας.

Παράλληλα περίπου τις 300 έφτασαν οι καταγγελίες πολιτών για κρούσματα αισχροκέρδειας μέχρι και χθες 22 Μαρτίου, στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Από αυτές το 48% αφορούσε αυξημένες τιμές σε μάσκες προστασίας, το 47% σε αντισηπτικά και το 4% σε

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ανέφερε:

«Αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας, δημιουργούμε όλοι μαζί, Περιφέρεια, ΙΣΑ και πολίτες, μια συμμαχία ευθύνης, για να σταματήσουμε την αισχροκέρδεια.  Δεν θα επιτρέψουμε την ανευθυνότητα που επιδεικνύουν κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη προϊόντων όπως τα αντισηπτικά και τα είδη ατομικής υγιεινής, συχνά αμφίβολης ποιότητας, και τα διαθέτουν σε τιμές αυξημένες ακόμα και κατά 400%.

Μέσα από τις καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο 1110, εντατικοποιούμε  τους ελέγχους για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της εύρυθμης  λειτουργίας της αγοράς».