Σα. Απρ 20th, 2024

Ο Πέτρος Δούκας «κατέβασε» το Χόλυγουντ για την αφή της Ολυμπιακή Φλόγας

Χολυγουντιανό αέρα φέρνει στον δήμο Σπαρτιατών ο Πέτρος Δούκας.

Στην Ελλάδα έφθασε ο ηθοποιός Τζέραρντ Μπατλερ με αφορμή την αφή της Ολυμπιακής φλόγας, αψηφώντας τους περιορισμούς περί κοροναϊού, καθώς ο δήμαρχος της πόλης έχει θέσει ως προσωπικό στοίχημα η φετινή λαμπαδηδρομία να μείνει στην ιστορία του δήμου.

Τον ηθοποιό που ενσάρκωσε τον κινηματογραφικό Λεωνίδα  στην ταινία «300» υποδέχτηκε η Ρόη Δανάλη-Aποστολοπούλου, η οποία έχει χριστεί επίτιμη πρέσβης της Σπάρτης από τον δήμαρχο, Πέτρο Δούκα.

Άλλωστε ο δήμαρχος Σπαρτιατών και πρώην υπουργός ουδέποτε έκρυψε τις προθέσεις του για μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις, αν αναλογιστούμε και τον σχεδιασμό του δήμου για τις επετειακές εκδηλώσεις των 2500 ετών από την μάχη των Θερμοπυλών.

Η Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου με αφορμή τη διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας από την Σπάρτη για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της, πήρε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τον Τζέραρντ Μπάτλερ ώστε να τρέξει στις 13 Μαρτίου από τον Μυστρά μέχρι τη Σπάρτη ως λαμπαδηδρόμος, με τον σταρ του Χόλιγουντ να αποδέχεται την πρόσκληση με μεγάλη χαρά.

Στο μεταξύ στην Ελλάδα βρίσκονται επίσης ο σπαρτιατικής καταγωγής ηθοποιός Μπίλι Ζέιν, ο Αλαν Σίγκελ, καθώς και μία ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών της αμερικάνικης κινηματογραφικής βιομηχανίας.