Πα. Μαρ 29th, 2024

Τα «μαζεύει» η δήμαρχος Κέρκυρας μετά την απόφαση να γίνει το καρναβάλι

Παρά τις οδηγίες από το υπουργείο Υγείας αλλά και τον ίδιο τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια, για ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη την χώρα λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, υπάρχουν και κάποιες περιοχές που δεν συμμορφώνονται με τις σχετικές οδηγίες.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό μέσω της ΕΡΤ, η Κέρκυρα είναι αυτή που δεν συμβιβάζεται με την ματαίωση και θα ακολουθήσει τις καθιερωμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις στους εξωτερικούς χώρους του νησιού των Επτανήσων. Τουλάχιστον, αυτό ανέφερε στην δημόσια τηλεόραση η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου.

Ωστόσο λίγο αργότερα η δήμαρχος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει ότι ματαιώνει τις εκδηλώσεις αυτές, δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να παίξει με την υγεία των πολιτών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων.

Η γραπτή δήλωση Υδραίου αναφέρει: «Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, ματαιώνονται τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα. Ύστερα απ΄ αυτήν την εξέλιξη, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ματαιώνει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί. Όπως δήλωσε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου: “Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία των πολιτών”».

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Ενημέρωση» ότι σκοπεύει να κρατήσει άλλη στάση αν δεν υποχρεωθεί με ΠΝΠ να ακυρώσει το καρναβάλι: «Η ανακοίνωση αυτή του Υπουργού δεν είναι δεσμευτική και σ’ αυτό το πνεύμα τόνισε πως δική της πρόθεση είναι να πραγματοποιηθούν κανονικά όλες οι εκδηλώσεις, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν σε ανοιχτούς χώρους (σ.σ. Πετεγολέτσα, παρέλαση)», αναφέρει το δημοσίευμα.