Πε. Μαρ 28th, 2024

Το θέμα το Λιμενικών Ταμείων «σήκωσε» ο Κουκάς στην ΚΕΔΕ

Τον συντονισμό και την άμεση κινητοποίηση των στελεχών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ζήτησε με παρέμβαση του ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς «σηκώνοντας» το ζήτημα ψηλά στην ατζέντα στη σημερινή συνεδρίαση της Ένωσης.

Παρών για να ενημερώσει τους δημάρχους στην συνεδίση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης, που αποτελεί και προγραμματική της δέσμευση, είναι να φέρει μέσα στο επόμενο τρίμηνο κείμενο για την εθνική στρατηγική λιμένων, στο οποίο θα υπάρξουν προβλέψεις για τα δημοτικά λιμενικά ταμεία. Ανακοίνωσε ωστόσο, ότι στο νέο σχεδιασμό ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης θα είναι ενεργός, καθώς και ότι όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ.

Ο δήμαρχος Μυκόνου μετά το πέρας της συνεδρίασης επεσήμανε: «Διατύπωσα τον προβληματισμό όλης της αυτοδιοίκησης για το γεγονός ότι δεν ενημερωθήκαμε επισήμως για το σχεδιασμό του υπουργείου σχετικά με την μελλοντική λειτουργία των περιφερειακών λιμανιών και τη μορφή διοίκησης των Λιμενικών Ταμείων».

Παράλληλα ο κ. Κουκάς πρόσθεσε: «Είναι κάτι που θα διασφαλίσει σε κάθε περίπτωση τον ειλικρινή, ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο με απώτερο στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».