Τε. Ιούλ 24th, 2024

Πατούλης από Βύρωνα: Να λειτουργήσει η Αττική σαν μητροπολιτικό κέντρο

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε την περιοχή του Βύρωνα  όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη, αιρετούς, αξιωματικούς της αστυνομίας, γιατρούς του Κέντρου Υγείας, κατοίκους, καταστηματάρχες και εργαζόμενους.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή καθώς και για τις ανάγκες που υπάρχουν σε επίπεδο έργων υποδομής, τόσο στο Βύρωνα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα αφού καλωσόρισε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη στο Δημαρχείο, τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της περιοχής.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναπτυχθεί μια διαδημοτική συνεργασία προκειμένου να μπορούν να υλοποιηθούν μεγάλα έργα που απασχολούν τόσο το Βύρωνα, όσο και τους όμορους δήμους της περιοχής. Όπως επισήμανε το οδικό δίκτυο του δήμου επιβαρύνεται συγκοινωνιακά, καθώς καθημερινά χρησιμοποιείται από τους κατοίκους 5 δήμων οι οποίοι κατευθύνονται στον περιφερειακό του Υμηττού.

Για την αποσυμφόρηση σημείωσε, ότι απαιτούνται μεγάλα έργα όπως η επέκταση της Αττικής Οδού προς το παραλιακό μέτωπο και η επέκταση της νέας γραμμής του Μετρό μέχρι το Βύρωνα.

Ο κ. Κατωπόδης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας ενός διαδημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης των απορριμμάτων, καθώς και στην ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού συστήματος απορροής των υδάτων που προέρχονται από τον Υμηττό.

Ο Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στην επίσκεψη του στο Βύρωνα δήλωσε:» Στη χθεσινή μας επίσκεψη στο #Βύρωνα συνομίλησα με απλό κόσμο της καθημερινότητας. Μίλησα με επαγγελματίες, άκουσα τους πολίτες!

Γνωρίζω συγκεκριμένα τι πρέπει να κάνω για να αλλάξει επίπεδο η #Αττικήμέσα από την ανάπτυξη και το Επιχειρείν.

Όλοι μαζί, με το χρίσμα της ίδιας της κοινωνίας, θα πατήσουμε το διακόπτη λειτουργίας της Αττικής μας. Θα βάλουμε μπρος για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, πρώτα και κύρια για τους νέους μας. #neaarxiattiki

Ευχαριστώ για την συμβολή του τον επί σειρά ετών επιτυχημένο Δήμαρχο Βύρωνα, Νίκο Χαρδαλιά.»

Τον Γιώργο Πατούλη συνόδευσε ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα κ. Χρήστος Γώγος.

Η Αττική πρέπει να λειτουργήσει ως Μητροπολιτικό Κέντρο

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ΓΠατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα η Αττική να λειτουργήσει ως Μητροπολιτικό Κέντρο και να αποκτήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν το σύνολο των δήμων. Για το λόγο αυτό υπογράμμισε ότι θα συστήσει μια μόνιμη Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν οι 66 δήμοι και η Περιφέρεια.

Η Επιτροπή αυτή θα συνεδριάζει ανά δίμηνο και θα έχει ως βασική αποστολή της τη συνεργασία του πρώτου και δεύτερου βαθμού και την κοινή διεκδίκηση από την κεντρική διοίκηση, της επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν την κάθε περιοχή.

«Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και να εργαστούμε μεθοδικά προκειμένου να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τα προβλήματα που εμποδίζουν την ταχύτερη υλοποίηση έργων.

Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του Βύρωνα και είμαι βέβαιος ότι κατά την νέα δημοτική και περιφερειακή περίοδο οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης θα συνεργαστούμε δημιουργικά και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιλυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τόσο το Βύρωνα, όσο και την ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ανάγκη να υπάρξει ένα αποτελεσματικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας στο οποίο και πάλι θα συνεργάζονται οι δήμοι και οι περιφέρειες προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπιστούν έκτακτα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Επιπλέον τόνισε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι εθνικό και οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου επιλυθεί. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Συνδυασμός Νέα Αρχή για την Αττική καταρτίζει σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα συγκεκριμένο σχέδιο στο οποίο θα ληφθεί υπόψη και η σχετική ευρωπαϊκή εμπειρία.

Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι ο Πρώτος και ο Δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συνεργάζονται, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της κάθε περιοχής.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης εκτός από τις επαφές που είχε με το δήμαρχο Βύρωνα και με αιρετούς, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και την Ασφάλεια όπου ενημερώθηκε  για τα προβλήματα και τις δράσεις από τους διοικητές των τμημάτων.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το ΚΑΠΗ και το Κέντρο Κοινωνικής Συνεργασίας  «Ελληνική Εστία» το οποίο παρέχει καθημερινή βοήθεια σε περισσότερες από 50 οικογένειες.

Ο κ. Γ. Πατούλης πραγματοποίησε περιοδεία και στο κέντρο της πόλης του Βύρωνα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες, καταστηματάρχες και πολίτες.