Την τελευταία στιγμή και στο παρά πέντε θυροκολλήθηκε το σχετικό ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο διαλύεται η παρούσα Βουλή και η ξεκινάει για την χώρα η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Στο Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται -όπως αναμενόταν- ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών η 7η Ιουλίου, ενώ ημέρα σύγκλησης της νέας Βουλής θα είναι η 17η Ιουλίου. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, ενώ θα ακολουθήσει η εκλογή του νέου προεδρείου της Βουλής.
Και οι δύο διαδικασίες θα συντελεστούν ανεξαρτήτως του ποσοστού που θα λάβει το πρώτο κόμμα, δηλαδή ακόμα και χωρίς το κόμμα που θα κόψει πρώτο το νήμα σε ψήφους να έχει εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.
Μετά την τυπική αυτή διαδικασία, θα ακολουθήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών στην περίπτωση που το πρώτο κόμμα δεν έχει την αυτοδυναμία.
Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης
Μέγαρα, 19 & 20 Οκτωβρίου 2026
Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.
Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…
Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.