Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άστατος ο καιρός – Πού έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Θεόδωρος Κολυδάς, «η αφρικανική σκόνη έχει απομακρυνθεί και δεν αναμένεται να μας απασχολήσει έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φυσιολογικά επίπεδα». Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του κ. Κολυδά στο Twitter, την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπεται περιορισμένη αστάθεια, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένονται αξιόλογες βροχοπτώσεις.

Όσον αφορά την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη 27 Μαΐου, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν τοπικά στα ηπειρωτικά. Σε ορεινές κυρίως περιοχές, αναμένονται τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 25 με 27 και τοπικά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη 27/5

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στην ανατολική ηπειρωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 28/5

Για την Τετάρτη (28/5) αναμένονται στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μόνο στα ορεινά της Κρήτης όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στην ανατολική ηπειρωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Την Πέμπτη, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τελευταία άρθρα

Αυτοψία στα έργα για το νέο κολυμβητήριο των Αμπελοκήπων

Στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, προκειμένου να δεί από κοντά την πρόοδο των εργασιών της κατασκευής του…

12 ώρες ago

PIRAEUS OPEN WATER 1896 – 130 χρόνια μετά, η ιστορία επιστρέφει στο νερό

Την Ολυμπιακή του κληρονομιά και τη διαχρονική σχέση του με τη θάλασσα τιμά ο δήμος…

13 ώρες ago

2,14 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού

Τα έργα βελτίωσης του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού, προκειμένου να εξυπηρετείτε το επιβατικό κοινό…

13 ώρες ago

Υπό προϋποθέσεις οι διατάξεις της νέας ΣΣΕ για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 15 Οκτωβρίου η νέα συλλογική σύμβαση για τους δημοτικούς υπαλλήλους…

14 ώρες ago

Προτάσεις της ΠΑΜΘ για ισχυρά ανατολικά σύνορα της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Μηνύματα για διευρυμένες συνεργασίες και την ανάγκη έμπρακτης ευρωπαϊκής στήριξης των περιφερειών των ανατολικών συνόρων…

14 ώρες ago

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής το Αιγάλεω

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχει ο δήμος Αιγάλεω, μέσω του Προγράμματος Εθελοντισμού…

15 ώρες ago