ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμπανάκι Κεφαλογιάννη στους δημάρχους

Ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της θέσπισης ποινών για όσους δήμους δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς για την τήρηση των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας και δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους άφησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας μιλώντας στο Action 24 για τον καθαρισμό των οικοπέδων.

Στρεφόμενος κατά των δημοτικών διοικήσεων, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος στα ακαθάριστα οικόπεδα και την παράταση που δόθηκε στους ιδιοκτήτες τους να εφαρμόσουν τις διατάξεις, είπε μεταξύ άλλων.

«Κάνω μία δημόσια έκκληση για τους δήμους. Πέρυσι εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το μέτρο και από τους 332 δήμους της χώρας μόλις 184, κάτι λίγο παραπάνω από τους μισούς συμμετείχαν στην πλατφόρμα, δηλαδή μπήκαν στην πλατφόρμα να δουν ποιοι από τους δημότες καθάριζαν τα οικόπεδα τους, ποιες καταγγελίες υπήρχαν. Δυστυχώς ένα 45% δεν ασχολήθηκε με το πρόγραμμα καθαρισμού».

Επίσης, απαντώντας στην ερώτηση αν έχουν επιβληθεί κυρώσεις στους… αδιάφορους δήμους, ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε:

«Θέτετε ένα σημαντικό ζήτημα, το θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο δηλαδή κυρώσεις στους δήμους που δεν μπήκαν στην πλατφόρμα.

Εμείς ετοιμάζουμε ένα σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει μία αναμόρφωση του συγκεκριμένου πλαισίου καθώς και η Πυροσβεστική δεν μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις.

Υπάρχει μία σκέψη και την έχω συζητήσει στο υπουργείο, να υπάρξει διακοπή χρηματοδότησης αν οι δήμοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Τελευταία άρθρα

Αυτοψία στα έργα για το νέο κολυμβητήριο των Αμπελοκήπων

Στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, προκειμένου να δεί από κοντά την πρόοδο των εργασιών της κατασκευής του…

15 ώρες ago

PIRAEUS OPEN WATER 1896 – 130 χρόνια μετά, η ιστορία επιστρέφει στο νερό

Την Ολυμπιακή του κληρονομιά και τη διαχρονική σχέση του με τη θάλασσα τιμά ο δήμος…

16 ώρες ago

2,14 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού

Τα έργα βελτίωσης του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού, προκειμένου να εξυπηρετείτε το επιβατικό κοινό…

16 ώρες ago

Υπό προϋποθέσεις οι διατάξεις της νέας ΣΣΕ για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 15 Οκτωβρίου η νέα συλλογική σύμβαση για τους δημοτικούς υπαλλήλους…

17 ώρες ago

Προτάσεις της ΠΑΜΘ για ισχυρά ανατολικά σύνορα της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Μηνύματα για διευρυμένες συνεργασίες και την ανάγκη έμπρακτης ευρωπαϊκής στήριξης των περιφερειών των ανατολικών συνόρων…

17 ώρες ago

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής το Αιγάλεω

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχει ο δήμος Αιγάλεω, μέσω του Προγράμματος Εθελοντισμού…

18 ώρες ago