Σα. Απρ 27th, 2024

Πρόταση Μητσοτάκη στον Νίκο Ταχιάο για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Πρόταση για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της ΝΔ από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, δέχτηκε ο αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Νίκος Ταχιάος.

Η συζήτηση του Νίκου Ταχιάου, που είχε ακουστεί ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρο της ΝΔ αναφορικά με την υποψηφιότητα του πρώτου στον κεντρικό δήμο έγινε πριν την ανακοίνωση του νυν δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του στον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ταχιάος σε πρώτη φάση απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι θα σκεφτεί την πρότασή του, αφού τον ευχαρίστησε για την τιμή που του έκανε να τον επιλέξει για αυτή την κομβική θέση.

Η τελική απόφαση του κ. Ταχιάου αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την επόμενη καθορισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος,  που θα γίνει τις επόμενες μέρες. Ο κ. Ταχιάος επιβεβαίωσε την πρόταση στη Voria.gr και τόνισε ότι «το σκέφτεται», ενώ επισήμανε ότι δεν έχει θέσει καμιά προϋπόθεση και κανέναν όρο. Απλώς θέλει να συζητήσει τη βούληση και τον προγραμματισμό του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και να κάνει μια τελική συζήτηση με τον κ. Μητσοτάκη, στην οποία θα οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα ή μη για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Πάντως, το γεγονός ότι η πρόταση έγινε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον κ. Ταχιάο να αρνηθεί, αφού μάλιστα ο αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, αποτελεί έναν από τους βασικούς «μητσοτακικούς» στη συμπρωτεύουσα.

Αναμένουμε εξελίξεις…