Πα. Μάι 3rd, 2024

Χρηματοδότηση για smart cities από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Η παράδοση – παραλαβή στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από τον υπηρεσιακό υπουργό Σωκράτη Κάτσικα, στον νέο υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου, είχε ομολογουμένως ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο. Η μεγάλη αίθουσα του ισογείου ήταν ασφυκτικά γεμάτη, όχι μόνο από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, αλλά και δεκάδες συγγενείς, φίλους και συντοπίτες του πρώην δημάρχου Τρικκαίων, που έσπευσαν από τα Τρίκαλα να τον συγχαρούν για την υπουργοποίησή του και να βγάλουν μια selfie μαζί του.

Παρόντες ήταν και αρκετοί αυτοδιοικητικοί, όπως ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης και πρώην δήμαρχος Πύλου(2011-2019) και ο Ιωάννης Καραγιάννης γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ και πρώην δήμαρχος Λαγκαδά (2003-2010, 2014-2019).

Ο κ.Παπαστεργίου στην σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι διακατέχεται από χαρμολύπη και πρόσθεσε ότι “παντοτινή μου αγάπη, θα είναι η αυτοδιοίκηση”. Ανάμεσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου του περιλαμβάνονται και τα έργα των smart cities, με χρηματοδότηση 90 εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης και 232 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ, έργα τα οποία έχουν πραγματικά ανάγκη και θα αλλάξουν την λειτουργία των Δήμων.

Π.Κ