Τε. Απρ 24th, 2024

Κερδίζει έδαφος ο Μέτιος – Δεν βγήκε το «αντάρτικο» από τους αντιπεριφερειάρχες

Η επίσημη ανακοίνωση του Χρήστου Μέτιου, ως υποψηφίου για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με την αμέριστη στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπό του, προκάλεσε δυσαρέσκεια σ ορισμένους αντιπεριφερειάρχες του, οι οποίοι εξ’ αρχής είχαν εκφράσει αμφισβήτηση στην υποψηφιότητα Μέτιου.

Οι πέντε αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην κεντρική επιλογή του κόμματος για την περιφέρεια, προανήγγειλαν την ίδρυση παράταξης με την οποία θα διεκδικούσαν την περιφέρεια απέναντι στον «εκλεκτό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστο Μέτιο. Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν, καθώς όλοι ήθελαν να είναι το Νο 1 του συνδυασμού, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν πολλά εσωτερικά προβλήματα.

Αρχικά την πρόθεσή του να τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο οποίος ήταν ο πρώτος που αμφισβήσε την υποψηφιότητα Μέτιου, ενώ ήδη από το καλοκαίρι πραγματοποιούσε συναντήσεις με «γαλάζια» στελέχη, προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξη της Πειραιώς, κάτι που δεν κατάφερε και κατέφυγε στην λύση του «αντάρτικου». Ωστόσο από την ομάδα Ζαγναφέρη δεν άργησε να εμφανιστεί κι άλλος μνηστήρας για την θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη, δημιουργώντας τριγμούς στην ομάδα των αντιπεριφερειαρχών.

Ο έτερος αντιπεριφερειάρχης που έβαλε πλώρη για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδόνιας – Θράκης είναι ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή να ηγηθεί ενός ανεξάρτητου συνδυασμού στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις στο «στρατόπεδο» Ζαγναφέρη, καθώς ο αντιπερειφερειάρχης Ξάνθης ανέμενε την στήριξη του κ. Πέτροβιτς στο εγχείρημά του.

Την ίδια στιγμή ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόφος Τοψίδης, ο οποίος φαίνεται ότι δεν τα βρήκε με τον συντοπίτη του Δημήτρη Πέτροβιτς και θα διεκδικήσει, επίσης την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Το σίγουρο είναι ότι κερδισμένος μέχρι στιγμής είναι ο Χρήστος Μέτιος, ο οποίος εργάζεται απρόσκοπτα πάνω στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του και μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε με τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη στον Έβρο και την Ροδόπη, έχει επιτύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό, συστράτευση της «γαλάζιας» παράταξης στο πλευρό του.