Πε. Μαρ 28th, 2024

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Χρηματοδοτήσεις μελετών έργων ύδρευσης του Δήμου Λαμιέων

Αποφάσεις ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός για την ωρίμανση και τελικά την υλοποίηση έργων ύδρευσης του Δήμου Λαμιέων.

Συγκεκριμένα εντάχθηκαν οι πράξεις:

  • «ΜΕΛΕΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΤΗΣ». Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 628.142,01 ευρώ και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη είναι 506.566,14 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό -μετά και την έκπτωση που θα προκύψει από τον διαγωνισμό- θα καλυφθεί από τη δικαιούχο  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαμίας. Στόχος της πράξης είναι η κατασκευή νέου εξωτερικού υδραγωγείου, το οποίο θα μεταφέρει -δυνητικά- στην πόλη της Λαμίας ποσότητα νερού της τάξης των 4.000m3/ημέρα.
  • «ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ». Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 58.628,97 ευρώ και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη είναι 47.281,43 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από την ΔΕΎΑΛ. Στόχος της πράξης είναι η κατασκευή αγωγού μήκους περίπου 900μ., o οποίος θα παρακάμπτει τις διαβάσεις του υφιστάμενου τροφοδοτικού αγωγού από τον Γοργοπόταμο και θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη υδροδότηση της πόλης της Λαμίας σε περίπτωση που ο υφιστάμενος τροφοδοτικός αγωγός υποστεί βλάβες.