Σα. Ιούν 15th, 2024

«Πρωταθλήτρια» στην αύξηση των χρεών προς τρίτους η Περιφέρεια Αττικής – Τι δήλωσε ο Πατούλης

Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η Περιφέρεια Αττικής αναδεικνύεται ως «πρωταθλητής» στην αύξηση των χρεών προς τρίτους.

Συγκεκριμένα,  σε πίνακα που περιλαμβάνεται στην έκθεση σχετικά με την πορεία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού,  η Περιφέρεια Αττικής εμφανίζει αύξηση των χρεών της κατά 113,11%.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι fake news, αλλά αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανικανότητα της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, σε όλα τα επίπεδα.

Αποδεικνύει την αδυναμία της να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης των οικονομικών της, αφού αδυνατεί να αποπληρώσει έγκαιρα τις οφειλές της.
Επιπλέον, από τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν, επιδεικνύει χαρακτηριστική ανικανότητα στην απορρόφηση και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Τα διαρκώς αυξανόμενα χρέη και οφειλές προς τρίτους, οι  «πλασματικοί» προϋπολογισμοί, η έλλειψη αναπτυξιακού οράματος και οι σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων υποδομής που έχουν ανάγκη οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες, είναι η «βαριά κληρονομιά» που αφήνει η απερχόμενη Περιφερειάρχης στους κατοίκους της Αττικής.

Η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας αξίζει μια καλύτερη Διοίκηση».