Πε. Απρ 25th, 2024

Στην Μασσαλία για την συνεδρίαση της ΕΕτΠ ο Δημήτρης Καφαντάρης

Στην Μασσαλία βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε. και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών Δημήτρης Καφαντάρης οπού λαμβάνει μέρος στις εργασίεςτης.9ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Κορυφής των Δήμων και των Περιφερειών. Συμμετείχε επίσης όπως και το σύνολο της Ελληνικής Αντιπροσωπείας με επικεφαλής το Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στην συγκέντρωση υπέρ της Ουκρανίας.

 

Ο κος Καφαντάρης δήλωσε σχετικά: Ισχυρό, καθολικό μήνυμα συμπαράστασης στην Ουκρανία και απόλυτη θέληση για μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη εξέπεμψε η ολομέλεια της ευρωπαϊκής διάσκεψης των δήμων και περιφερειών. Αυτή η πολιτική δέσμευση του συνόλου της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης, κυττάρου της τοπικής δημοκρατίας και εγγύησης της εγγύτητας με τον πολίτη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης μπορεί να αποτελέσει την βάση για μια νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνοχής και να εξελιχθεί ως το μείζον αίτημα για κοινή εξωτερική πολιτική και δημιουργία για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα  η Μασσαλία που ιδρύθηκε από τους Φακαίες και εκπέμπει παντού ελληνική ιστορία και πολιτισμό λέει όχι στην αυθαιρεσία στον ολοκληρωτισμό, στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,στην οδύνη του πολέμου και ένα τεράστιο ειρηνικό μέλλον για όλη την Ευρώπη με συντονισμένες δράσεις  με αποφασιστικότητα με επάρκεια με ισοτιμία με μόνιμους μηχανισμούς.

 

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΕτΠ και της ΕΝΠΕ Απ. Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτ. Φαρμάκης, τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ: Δημ. Κάρναβος Β Αντιπρόεδρος – Δήμαρχος Καλλίθεαςκαι μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ΕΕτΠ, Κων/νος Κουκάς Δήμαρχος Μυκόνου, Ηλίας Αποστολόπουλος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Νίκος Μελετιού Δήμαρχος Ασπροπύργου, Δήμαρχοι και Αυτοδιοικητικοί από όλη την Ελλάδα.