Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας στην πόλη για την προστασία της δημόσιας υγείας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά για την τήρηση των μέτρων που αφορούν στην προστασία της υγείας των πολιτών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Καθημερινά, σε 24ωρη βάση και με νυχτερινές περιπολίες η Δημοτική Αστυνομία επιχειρεί σε διάφορα σημεία στην πόλη, προκειμένου να αποτραπεί οποιοσδήποτε συγχρωτισμός και να αποφευχθεί η όποια χαλάρωση σχετικά με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Το τελευταίο διάστημα έχουν διενεργηθεί 4.027 έλεγχοι τόσο σε πεζούς όσο και σε επιβαίνοντες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί, για χρήση μάσκας και έντυπο μετακίνησης και έχουν βεβαιωθεί 205 παραβάσεις. Επιπλέον, έχουν ελεγχθεί 210 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά, περίπτερα, ενώ παράλληλα η Δημοτική Αστυνομία προχωρά σε συστηματικούς ελέγχους και στις Δημοτικές υπηρεσίες (Δημαρχείο, γκαράζ κλπ).

Σημειώνεται, ότι με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά έχουν διεξαχθεί τους τελευταίους 4 μήνες 21 κοινοί έλεγχοι με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας με μικτά κλιμάκια, κυρίως για τον έλεγχο όλων των λαϊκών αγορών του Δήμου, αλλά και σε σούπερ μάρκετ κ.α.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, παρά το ελάχιστο έμψυχο δυναμικό για την έκταση και τις ανάγκες της πόλης, συνεχίζει το έργο της, διενεργώντας καθημερινά πληθώρα στοχευμένων ελέγχων, με έμφαση σημεία όπου παρατηρείται συγκέντρωση κόσμου. Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο Πειραιάς και η ευρύτερη περιοχή, απαιτούν από όλους υπευθυνότητα και κοινωνική πειθαρχία. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, πως όσους ελέγχους κι αν κάνει η Δημοτική Αρχή και η Ελληνική Αστυνομία, αν ο καθένας από εμάς δεν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και δεν επιδείξει αυξημένη ατομική ευθύνη και σεβασμό στα ισχύοντα μέτρα, δεν θα αλλάξει η παρούσα κατάσταση. Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας προφανώς και δεν είναι τιμωρητικός, ωστόσο για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, οφείλουμε όλοι να τηρούμε πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας και των αρμόδιων υγειονομικών αρχών. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις ενέργειές μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και δεδομένου του μικρού αριθμού υπαλλήλων της κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την τήρηση των μέτρων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η επιβολή προστίμων δεν είναι αυτοσκοπός. Σίγουρα όλοι έχουμε κουραστεί από την αλλαγή της ζωής μας. Παρακαλώ όμως τους Πειραιώτες να δείξουν αυξημένη ατομική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία και να τηρούν τα μέτρα, προκειμένου να επιστρέψουμε το συντομότερο στην κανονικότητα και να απολαύσουμε ξανά την όμορφη πόλη μας. Προς το παρόν ας την προστατεύσουμε. Ας γίνουμε η λύση και όχι το πρόβλημα».

Share

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

12 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

12 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

12 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

13 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

13 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

13 ώρες ago