Πα. Απρ 19th, 2024

Η «Μήδεια» επισπεύδει το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων Αυτοδιοίκησης και Κράτους – Όσα είπε ο Μητσοτάκης

Την ενόχλησή του για το γαϊτανάκι επίρριψης ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων για τις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης που προκάλεσε η «Μήδεια» εξέφρασε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του προανήγγειλε τη θέσπιση σαφούς νομοθετικού πλαισίου για την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας, με αφετηρία το κεντρικό κράτος.

«Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους γι’ αυτό και είναι απόφαση μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, το οποίο αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας,  θα φέρει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών.

Στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΥΠΕΣ θα είναι καλύτερη συνεργασία του κεντρικού κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταξύ τους.

«Αποκεντρωμένες διοικήσεις, τα δασαρχεία, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις όπως τον ΔΕΔΔΗΕ που μπορεί να εμπλέκονται σε διαδικασίες όπως το κλάδεμα των δέντρων, είναι κάτι το οποίο ανεδείχθη κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας. Θα το αντιμετωπίσουμε κεντρικά με σχέδιο νόμου το οποίο θα φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.