Ξεκινώντας άμεσα την υλοποίηση του σχεδίου στήριξης των επιχειρήσεων της Αθήνας, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, από ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου αυτές να προσαρμοστούν στις πρωτόγνωρες συνθήκες που επέφερε η υγειονομική κρίση και να επιβιώσουν, ο Δήμος Αθηναίων ενεργοποιεί, σε πρώτη φάση, δράσεις συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ που ενισχύουν τους φορείς επιχειρηματικότητας της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, συνάπτει νέα στρατηγική συνεργασία με όλους τους θεσμικούς του εταίρους, που εκπροσωπούν κλάδους επαγγελματιών και συγκεκριμένα: Με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Ελλάδος, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Μέσω μιας σειράς δράσεων, δίνεται η δυνατότητα στους συλλογικούς επιχειρηματικούς φορείς να εμπλουτίσουν και να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν στα μέλη τους. Οι δράσεις συνοψίζονται ως εξής:
Άμεσα ωφελούμενοι των δράσεων θα είναι οι συλλογικοί φορείς των επιχειρήσεων που έχουν ως έδρα την Αθήνα, ενώ έμμεσα θα επωφεληθούν οι επιχειρήσεις-μέλη τους καθώς θα είναι οι βασικοί αποδέκτες των αποτελεσμάτων
«Καταβάλαμε μία τεράστια προσπάθεια ώστε να ενεργοποιήσουμε αυτό το πολύ σημαντικό πρόγραμμα για την οικονομία μας, μέσα σε λίγες ημέρες από την ανακοίνωσή του. Το κάναμε γιατί ο χρόνος πιέζει και οι αντοχές των επιχειρήσεων της Αθήνας, όπως και όλης της χώρας, μειώνονται. Είναι όμως ένα πρακτικό πρόγραμμα που δίνει ουσιαστική στήριξη κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην πραγματική αγορά της πόλης και σε όλους τους επαγγελματίες που δίνουν το δικό τους αγώνα να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους” τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος απέστειλε ήδη σχετική επιστολή στους επικεφαλής των φορέων.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ : https://athensib.gr
Τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη Λήμνο, με έμφαση στην ύδρευση, την ενίσχυση των υποδομών…
Ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών υπηρεσιών και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των…
Με δημόσια τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Χαράλαμπος Μπονάτσος, ανέλαβε την ευθύνη για…
Με ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά και στον σεβασμό προς τους ήρωες του 1940, ο…
Η κακοκαιρία που επηρέασε τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας προκάλεσε…
Τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, αλλά και έναν εκτεταμένο σχεδιασμό νέων έργων υποδομής,…