Μέχρι και τα τουρνουά που διοργανώνουν οι δήμοι για τα παιδιά ήθελαν να ελέγχουν τα μέλη του κυκλώματος που λυμαινόταν το μπάσκετ, αφού, σύμφωνα με καταγγελίες και ένορκες μαρτυρίες, τα μέλη της σπείρας έφταναν ακόμη και σε εκβιασμούς προκειμένου να πλουτίζουν.
Συγκεκριμένα, μέσα στη θύελλα των αποκαλύψεων για τη δράση του κυκλώματος, ιδιαίτερη σημασία έχει για τις τοπικές κοινωνίες η εκμετάλλευση ακόμη και των αγώνων 3Χ3 μπάσκετ του διοργάνωναν σε πλατείες και δημόσιους χώρους οι κατά τόπους δημοτικές Αρχές για τη χαρά του αθλητισμού.
Σύμφωνα με καταγγελίες, δήμοι, δέχονταν πιέσεις προκειμένου να αναθέτουν τις διοργανώσεις σε συγκεκριμένες εταιρείες «εκλεκτών», με πολύ υψηλό κόστος.
Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση του πρώην δημοτικού συμβούλου στον Πειραιά και πρώην προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Ιωσήφ Βουράκη που έκανε λόγο για απαίτηση προέδρου της ΕΟΚ προς δήμο, οι αγώνες 3on3 να διεξαχθούν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας.
Με την προϋπόθεση η διοργάνωση, ο εξοπλισμός και το στήσιμο να τα αναλάβει συγκεκριμένη εταιρεία συνεργατών της ΕΟΚ, το κόστος που ζητήθηκε από τον Δήμο για το event άγγιζε τα 30.000 έως 35.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την καταγγελία, ο Δήμος διοργάνωνε αντίστοιχα τουρνουά τα προηγούμενα χρόνια με μόλις 7.000 – 8.000 ευρώ.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι πέραν της οικονομικής επιβάρυνσης, οι δήμοι είχαν να αντιμετωπίσουν και πιέσεις, όπως η απόσυρση της επίσημης υποστήριξης την ημέρα των τελικών, αν δεν συναινούσαν, αλλά και αποκλεισμούς παραγόντων με διάφορες κατηγορίες.
Στο επίκεντρο της παγκόσμιας συζήτησης για το μέλλον του τουρισμού στις νησιώτικες περιοχές βρίσκεται η…
Εκ νέου σήμερα συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργός Ευάγγελο Τουρνά, προκειμένου…
Επίθεση, με ειρωνικά σχόλια κατά της ΕΥΔΑΠ, για τα προβλήματα που προέκυψαν για μία ακόμη…
Σειρά συναντήσεων, με τον Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνο Πλεύρη και την υποψήφια Πρόεδρο της Παγκρητίου…
Εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι δημοπρατήσεις τριών έργων ύψους 4,25 εκατ. ευρώ στη Γορτυνία.
Το έργο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση της παράκτιας διάβρωσης…