slider

Παπαστεργίου προς δημάρχους: Ανανεώστε τις συμβάσεις προσωπικού στα ΚΔΑΠ – Θετικό αίτημα χρηματοδότησης από ΥΠΕΣ

Να προχωρήσουν στην ανανέωση των συμβάσεων εργαζόμενων που απασχολούνται στα ΚΔΑΠ κάλεσε με επιστολή του τους δημάρχους της επικράτειας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου στην επιστολή του αναφέρει στους δημάρχους να υλοποιήσουν ανανέωση των συμβάσεων του συνόλου του προσωπικού των ΚΔΑΠ, χωρίς να μειώσεις στις ώρες απασχόλησης τους, ώστε να είναι οι δομές επαρκώς στελεχωμένες.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Η αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Ένωσης και οι εκρόσωποι των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ ζήτησαν από το υπουργείο Εσωτερικών να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση, αίτημα που έγινε δεκτό.

Ολόκληρη η επιστολή

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ανέλαβε το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει το ζήτημα που προέκυψε, σχετικά με την ελλιπή χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ που λειτουργούν σήμερα οι Δήμοι, σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υπουργό Π. Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό κ. Θ. Λιβάνιο να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση, αίτημα που έγινε καταρχήν δεκτό. Ταυτόχρονα αποστείλαμε σε όλους τους Δήμους ερωτηματολόγιο προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα, τόσο εμείς όσο και το ΥΠΕΣ, για το ύψος του ποσού που απαιτείται έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

Τις επόμενες ημέρες οι Δήμοι και τα Νομικά τους Πρόσωπα, τα οποία έχουν την ευθύνη λειτουργίας των ΚΔΑΠ, θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Με βάση τα παραπάνω, πλέον μπορούν οι Δήμοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του προγραμματισμού τους και στην ανανέωση των συμβάσεων του συνόλου του προσωπικού τους που απασχολείται στα ΚΔΑΠ, χωρίς να μειώσεις στις ώρες απασχόλησης τους, ώστε να είναι οι δομές επαρκώς στελεχωμένες, προκειμένου να ανταποκρίνονται στο σύνθετο έργο τους.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται λύση σε ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα, που αφορά τους περισσότερους Δήμους της χώρας μας.

Τελευταία άρθρα

Αναβαθμισμένος χώρος αναψυχής και άθλησης η Φρεαττύδα

Η παραλία της Φρεαττύδας άλλαξε εικόνα και έγινε ακόμη πιο λειτουργική, ασφαλής και προσβάσιμη για…

7 ώρες ago

Πρωτοποριακό μοντέλο αντιπλημμυρικής προστασίας αναπτύσσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή η Περιφέρεια…

7 ώρες ago

Δωρεά 160 εκ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση πανεπιστημίων

Αναβαθμίζονται χώροι και κτιριακές υποδομές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…

8 ώρες ago

Taste Lesvos: Νέα γιορτή γαστρονομίας από τον Δήμο Μυτιλήνης

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ δηλώνοντάς το έως και τις 7 Αυγούστου, στο…

8 ώρες ago

560.000 ευρώ για νέο γήπεδο 8×8 στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου

Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.

9 ώρες ago