Τρ. Απρ 23rd, 2024

Οριστικό: Αναβλήθηκε το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη – Πρόταση για συνέδρια ανά περιφέρεια

Η αναβολή του Ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ λόγω των εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας, αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης.

Η διεξαγωγή του συνεδρίου είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της BEYOND 4.0 από την 1η έως τις 3 Οκτωβρίου του 2020.

Επιπλέον, στον ορίζοντα υπάρχει η διενέργεια περιφερειακών συνεδρίων οδεύει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, μετά από εισήγηση του γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη του οργάνου τόνισαν ότι η αναβολή του κεντρικού συνεδρίου είναι αναπόφευκτη λόγω των υγειονομικών συνθηκών και των περιορισμών για την αναχαίτιση του κοροναϊού.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί και συζητείται είναι για 10 έως 13 περιφερειακά συνέδρια, ανάλογα με τις ανάγκες για τα οποία θα υπάρξει σχεδιασμός της διοίκησης.

Στην τοποθέτηση του ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λάζαρος Κυρίζογλου ζήτησε να διεξαχθεί κανονικά το συνέδριο, προτείνοντας ως χώρο το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη ή το ΣΕΦ στον Πειραιά αναφέροντας ότι είμαστε άφωνοι για 2 χρόνια. Όμως όπως διευκρίνισε ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Καφαντάρης τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν επιτρέπουν την παρουσία πάνω από 100 άτομα σε κλειστούς χώρους και επομένως δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου που θα έχει 500 συνέδρους.