slider

Θεοδωρικάκος: Στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση για να καλύψει τις απώλειες από την πανδημία

Τη διαβεβαίωση ότι η κεντρική κυβέρνηση θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω ενδεχόμενης μείωσης εσόδων από δημοτικά τέλη, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Υποστηρίζοντας την τροπολογία του στο νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, για δυνατότητα επέκτασης των αδειών τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και τη δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, ο κ. Θεοδωρικάκος ερωτήθη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη, εάν η κυβέρνηση προτίθεται να θεσμοθετήσει ότι οι οικονομικές απώλειες από τους δήμους θα καλυφθούν με αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει τις λύσεις για την οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ήδη, επισήμανε, «δίνουμε 75 εκατ. ευρώ, έκτακτη οικονομική στήριξη στην Αυτοδιοίκηση, που είναι πρόσθετη από τους ΚΑΠ, ολόκληρου του έτους. Επίσης, έχουμε εξασφαλίσει πολλαπλάσιο ποσό, που αν χρειαστεί η Αυτοδιοίκηση μέσα στη χρονιά, θα υποστηριχθεί από την κεντρική κυβέρνηση για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Κατέγραψε πάντως την εκτίμηση που έχει, με βάση τα πρώτα στοιχεία, «ότι τελικά οι απώλειες εσόδων -έως τώρα- είναι πολύ μικρότερες από αυτό που φοβόμασταν». Είναι πιθανό, πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, να υπάρξουν μειώσεις εσόδων λόγω μείωσης δημοτικών τελών. Η κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, «είναι απολύτως δεσμευμένη, να καλύψει πλήρως αυτές τις ανάγκες με τα χρήματα που θα χρειαστούν μέσα στο χρόνο που διανύουμε, σε κάθε περίπτωση».

Τελευταία άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Ποδηλάτου» του Πειραιά

Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…

15 ώρες ago

Συμπαραστάτης στο έργο του 4amea η Νίκαια

Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…

15 ώρες ago

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

18 ώρες ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

18 ώρες ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

19 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

19 ώρες ago