Τρ. Απρ 23rd, 2024

Συνάντηση της Φιλοζωικής Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο

Συνάντηση της ΠΦΠΟ στο Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε στις 28/01/2020 με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας:

Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για το πως έχει η κατάσταση με τα εκατομμύρια αδέσποτα στη χώρα μας και αναπτύξαμε τις βασικές μας θέσεις για να βγει επιτέλους η χώρα από αυτή την ατέρμονη και ντροπιαστική κατάσταση που κυριως έχει επιπτώσεις στα ίδια τα ζώα αλλά και στην κοινωνία και στην χώρα μας εν γένει.

Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε από τον κ. Υπουργό εξαιρετικά θετικές, γνωρίζει το ζήτημα σε βάθος και οχι θεωρητικά αφού ο ίδιος φροντίζει αρκετά αδέσποτα πέραν των δικών του κατοικίδιων.

Το αρνητικό είναι, ότι η αρμοδιότητα των ζώων συντροφιάς δεν έχει μεταφερθεί ακόμη στο Εσωτερικών με ο, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ο κ. Πρωθυπουργός που πολλές φορές δεσμεύτηκε δημόσια ότι τα ζώα συντροφιάς
θα φύγουν από το ΥΠΑΑΤ με τις τεράστιες ευθύνες εδώ και πολλά χρόνια για την κατάντια των ζώων και της χώρας και θα μεταφερθούν στο Εσωτερικών ελπίζουμε, ότι δεν θα υπαναχωρήσει.

Θα ήταν μία δεύτερη τεράστια απογοήτευση μετά την πρόσφατη από την προηγούμενη Κυβέρνηση, για την Φιλοζωική κοινότητα της χώρας.

Η ομάδα συνάντησης της ΠΦΠΟ απαρτίζονταν από την Νατάσα Μπομπολάκη και την Βίκυ Χρήστου ενώ μαζί μας ήταν και η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου και η μικρή Λολίτα, το υιοθετημένο από puppy mills σκυλάκι της κας Σταματάκου που υπομονετικά μας περίμενε να τελειώσουμε απολαμβάνοντας το υπουργικό γραφείο.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία “