Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί, τόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όσο και η πολιτική προστασία των δήμων της Δυτικής Αθήνας, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο Ποικίλο όρος.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι φωτιά, από άγνωστη αιτία, ξέσπασε στο Ποικίλο όρος, σε σημείο κοντά στην Περιφερειακή οδό στο Αιγάλεω.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 95 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 22 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, καθώς επίσης και πολλές υδροφόρες από τους γύρω δήμους, ενώ σήμανε και το 112.
Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η περιοχή φιλοξενεί αρκετές βιομηχανικές μονάδες, για την προστασία των οποίων οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, δίνουν μάχη για να μην απειληθούν από τις φλόγες.
Μάλιστα, λόγω της έντασης των ανέμων που ενίσχυαν την φωτιά, και τον΄άμεσο κίνδυνο επέκτασής της, λίγο μετά τις τέσσερις σήμανε για δεύτερη φορά 112 που έδινε οδηγίες σε όσους μένουν στις περιοχές Αφαίας και Άνω Δάσους Χαϊδαρίου να εκκενώσουν την περιοχή με κατεύθυνση προς το Περιστέρι.
Σημαντική χρηματοδότηση ύψους 708.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης από το Υπουργείο Εσωτερικών,…
Πρόκειται για το τέταρτο από τα 17 νέα σχολεία που κατασκευάζονται μέσω ΣΔΙΤ στην Κεντρική…
Ο Δήμος Ζηρού προχωρά σε μια ευρύτερη αναβάθμιση της αθλητικής εγκατάστασης, με σύγχρονες υποδομές τόσο…
Βασίζεται στην πρόληψη, την επιστημονική τεκμηρίωση, τη μείωση της βλάβης, τη συνεργασία και τον σεβασμό…
Η δαπάνη εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 226.000 ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης είναι…
Πρόκειται για το πρώτο ιδιόκτητο κτήριο νηπιαγωγείου στο Αλιβέρι.