ΔΗΜΟΙ

Λήμνος: Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Μούδρου

Ο Δήμος Λήμνου προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Δ.Κ. Μούδρου, συνολικού προϋπολογισμού 564.389,56 ευρώ.

Το έργο αποτελεί μία σημαντική παρέμβαση εκσυγχρονισμού της σχολικής μονάδας και περιλαμβάνει:
✅ θερμομονωτικές εργασίες
✅ οικοδομικές παρεμβάσεις
✅ αναβαθμίσεις ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
✅ κατασκευές μεταλλικών και ξύλινων στοιχείων
✅ καθώς και εργασίες αποκατάστασης και ολοκλήρωσης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σχολείου.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η Δήμαρχος Λήμνου, Ελεονώρα Γεώργα, δήλωσε σχετικά: «Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου είναι ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στη συνολική προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Λήμνου για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μας υποδομών. Στόχος μας είναι να διαμορφώνουμε ασφαλείς, λειτουργικούς και σύγχρονους χώρους μάθησης για τα παιδιά μας και παράλληλα να μειώνουμε το ενεργειακό αποτύπωμα των δημοτικών κτιρίων.
Παρά τις δυσκολίες και τις απαιτητικές διαδικασίες που συνοδεύουν την ωρίμανση και υλοποίηση τέτοιων έργων, συνεχίζουμε με συνέπεια να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, διεκδικώντας πόρους για παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η επένδυση στη δημόσια εκπαίδευση και στις σχολικές υποδομές είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας».

Τελευταία άρθρα

Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Από σήμερα στις 00:00, οι Λόφοι Λυκαβηττού και Φινόπουλου παραμένουν κλειστοί για πεζούς και οχήματα.

11 λεπτά ago

Ο.Τ.Α.: Η δύναμή τους πηγάζει από τη συνεργασία & την αλληλεγγύη

Η συνεργασία Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και Δήμου Αγίου Ευστρατίου πρότυπο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τους…

23 λεπτά ago

Διπλό 112 στη Δυτική Αθήνα για τη φωτιά στο Ποικίλο Όρος

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί, τόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όσο και η πολιτική προστασία…

2 ώρες ago

Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής, με το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας

Η ενίσχυση της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής, με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με στόχο την έγκυρη, αξιόπιστη…

2 ώρες ago

Αλλάζει σελίδα το δημοτικό πάρκο αθλητισμού & αναψυχής (Νιάρχος)

Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη των προπονητικών και αγωνιστικών υποχρεώσεων των…

3 ώρες ago

Εντοπισμός αρχαίου ναυαγίου στην Άνδρο

Το ναυάγιο εντοπίστηκε σε βάθος 39-44 μέτρων και το φορτίο του συνίσταται από εμπορικούς οξυπύθμενους…

4 ώρες ago