Σαν σήμερα, 13 Ιανουαρίου, γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς (1859–1943), ο ποιητής που σφράγισε τη νεοελληνική λογοτεχνία, ο δημιουργός του ύμνου των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ως φόρο αναγνώρισης της προσφοράς του, το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην αποκατάσταση της Οικίας Παλαμά, στην Πλάκα. Εκτός από τελευταία κατοικία του ποιητή, η οδός Περίανδρου 5 υπήρξε το σημείο από όπου ξεκίνησε η νεκρώσιμη πομπή του ποιητή που έμεινε στην ιστορία ως μια από τις μεγαλειώδεις αυθόρμητες εκδηλώσεις αντίστασης του ελληνικού λαού ενάντια στη γερμανική κατοχή.
Η αποκατάσταση της Οικίας Παλαμά και η ένταξή της στη ζωή της πόλης ως χώρου μελέτης και σπουδής της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας υπηρετεί τον σκοπό της διάδοσης του έργου του Κωστή Παλαμά, ο οποίος δεν υπήρξε μόνο κορυφαίος Έλληνας ποιητής αλλά σφράγισε και ιστορικά την Αθήνα της εποχής του.
Η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Συνεχείς έλεγχοι για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Βασίλη Υψηλάντη, Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η Διάσκεψη των…
1.300 έργα ορεινής υδρονομίας για τη συγκράτηση των υδάτων και την προστασία από ακραία καιρικά…
Κοινός στόχος ο συντονισμός του Δήμου, της αθλητικής κοινότητας και της Πολιτείας, για τη διασφάλιση…
Ο Δήμος Καρπάθου εργάζεται ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Καρπάθου να βρίσκονται σε…