ΔΗΜΟΙ

Νεανική μπάντα από τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας προχωρά στη δημιουργία της δικής του νεανικής μπάντας, ανοίγοντας έναν νέο, ζωντανό χώρο έκφρασης για τα παιδιά της πόλης.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που αγαπούν τη μουσική, παίζουν κάποιο όργανο ή γνωρίζουν μουσική ανάγνωση και θέλουν να γίνουν μέρος μιας δημιουργικής ομάδας. Μιας ομάδας που δεν θα αναπαράγει έτοιμες φόρμες, αλλά θα συνδιαμορφώνει το ρεπερτόριό της, θα πειραματίζεται, θα συνεργάζεται και θα μαθαίνει μέσα από τη χαρά της συλλογικής δημιουργίας.

Οι εβδομαδιαίες πρόβες θα πραγματοποιούνται υπό τη μουσική καθοδήγηση του μαέστρου, Γιώργου Σιτώτη, σε ένα περιβάλλον που στόχο έχει όχι μόνο τη μουσική εξέλιξη των συμμετεχόντων, αλλά και την καλλιέργεια της ομαδικότητας, της πειθαρχίας και της αυτοέκφρασης. Η μουσική εδώ δεν αντιμετωπίζεται ως μαθητική επίδοση, αλλά ως μέσο επικοινωνίας, συμμετοχής και δημιουργικού χρόνου.

Σε μια εποχή όπου οι νέοι συχνά εγκλωβίζονται σε μια οθόνη ή αισθάνονται ότι δεν έχουν χώρο να εκφραστούν, ο Δήμος επενδύει συνειδητά στον πολιτισμό ως αντίβαρο στη μοναξιά και την απομόνωση, ως μια θετική πρόταση ζωής. Η νεανική μπάντα φιλοδοξεί να γίνει μια μικρή κοινότητα μέσα στην πόλη, ένα σημείο συνάντησης όπου η μουσική ενώνει και δίνει νόημα.

“Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας συνεχίζει με συνέπεια να στηρίζει δράσεις που κρατούν τους νέους κοντά στον πολιτισμό, ενισχύουν τη δημιουργικότητά τους και τους προσφέρουν διεξόδους με ουσία και προοπτική” δηλώνει επί τούτου ο Δήμαρχος, Γιάννης Τομπούλογλου.

Δηλώσεις συμμετοχής:
213 2026 324 (εργάσιμες ώρες)
213 2026 313 (εργάσιμες ώρες)

Τελευταία άρθρα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Τζανείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…

16 ώρες ago

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

21 ώρες ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

21 ώρες ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

23 ώρες ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

24 ώρες ago

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Microsoft 365 & Copilot για τους εργαζόμενους

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.

24 ώρες ago