Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ονόματα – έκπληξη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Το πράσινο φως δόθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανακοίνωση ονομάτων στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα ανακοινώσει 15 ονόματα τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν διεκδικήσει ξανά την εκλογή τους σε εθνικές εκλογές ή ευρωεκλογές.

∆εδοµένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του προέδρου της ΟΝΝΕ∆, Κώστα ∆έρβου, ενώ απροσδιόριστο παραµένει το αν τελικώς θα εισέλθει στο ίδιο κάδρο και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ν∆, Σοφία Ζαχαράκη.

Στις περιπτώσεις που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει», εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, συµπεριλαµβάνονται, επίσης, ο οικονοµολόγος -ειδικός σε φορολογικά ζητήµατα- ∆ηµήτρης Τσαγκάρης, ο δήµαρχος Σάµου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο επικεφαλής του Εµπορικού Επιµελητηρίου ∆ράµας, Στέφανος Γεωργιάδης, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργος Κρεµλής και Νίκος Γιαννής, ο επιχειρηµατίας ∆ηµήτρης Μελάς και ο προερχόµενος από την ΟΝΝΕ∆, Βαγγέλης Καλαµπόκης.

Στα ονόματα που επίσης έχουν ακουστεί, είναι οι πρώην ποταμικοί Παύλος Ελευθεριάδης και ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς – που είναι και οι μοναδικοί που έχουν ξανακατέβει σε εκλογές και εξυπηρετούν το αφήγημα της νεοδημοκρατικής διεύρυνσης, αλλά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κωνσταντίνος Δέρβος.

Ακούγεται επίσης η Καλυψώ Γούλα, αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη και ο Γιάννης Παϊδάς, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ θα τεθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ στη λίστα θα βρεθούν και όλοι οι νυν ευρωβουλευτές (Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης).

Η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, όπως έχει γίνει γνωστό, θα κατέλθει υποψήφια στις εθνικές εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

12 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

12 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

12 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

13 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

13 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

13 ώρες ago