Κυ. Απρ 28th, 2024

Ονόματα – έκπληξη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Το πράσινο φως δόθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανακοίνωση ονομάτων στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα ανακοινώσει 15 ονόματα τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν διεκδικήσει ξανά την εκλογή τους σε εθνικές εκλογές ή ευρωεκλογές.

∆εδοµένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του προέδρου της ΟΝΝΕ∆, Κώστα ∆έρβου, ενώ απροσδιόριστο παραµένει το αν τελικώς θα εισέλθει στο ίδιο κάδρο και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ν∆, Σοφία Ζαχαράκη.

Στις περιπτώσεις που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει», εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, συµπεριλαµβάνονται, επίσης, ο οικονοµολόγος -ειδικός σε φορολογικά ζητήµατα- ∆ηµήτρης Τσαγκάρης, ο δήµαρχος Σάµου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο επικεφαλής του Εµπορικού Επιµελητηρίου ∆ράµας, Στέφανος Γεωργιάδης, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργος Κρεµλής και Νίκος Γιαννής, ο επιχειρηµατίας ∆ηµήτρης Μελάς και ο προερχόµενος από την ΟΝΝΕ∆, Βαγγέλης Καλαµπόκης.

Στα ονόματα που επίσης έχουν ακουστεί, είναι οι πρώην ποταμικοί Παύλος Ελευθεριάδης και ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς – που είναι και οι μοναδικοί που έχουν ξανακατέβει σε εκλογές και εξυπηρετούν το αφήγημα της νεοδημοκρατικής διεύρυνσης, αλλά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κωνσταντίνος Δέρβος.

Ακούγεται επίσης η Καλυψώ Γούλα, αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη και ο Γιάννης Παϊδάς, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ θα τεθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ στη λίστα θα βρεθούν και όλοι οι νυν ευρωβουλευτές (Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης).

Η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, όπως έχει γίνει γνωστό, θα κατέλθει υποψήφια στις εθνικές εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης.