ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ελλάς- Γαλλία: συμμαχία» και στην Αποκεντρωμένη

Η ανταλλαγή δοκιμασμένων πρακτικών βελτίωσης των υπηρεσιών και η ανάπτυξη συγκεκριμένων συνέργειών που θα ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας–Θράκης, μέσα από στοχευμένα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των στελεχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας–Θράκης με τη Γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Η συνάντηση αποτέλεσε μια καινοτόμα πρωτοβουλία διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ ενός κορυφαίου γαλλικού θεσμού και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Στη διάρκεια της συζήτησης, αναδείχθηκε η βούληση για την ανάπτυξη συνέργειων που θα ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό της Αποκεντρωμένης, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ η INSP εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο και τα αποτελέσματα της Αποκεντρωμένης, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και τις καλές πρακτικές που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δράσεις που προγραμματίζονται θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τους στρατηγικούς εταίρους της INSP στην Ελλάδα, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας το τρίπτυχο: καινοτομία – εκπαίδευση – θεσμική ενδυνάμωση.

Αναφερόμενος στην συνάντηση, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Δημήτριος Γαλαμάτης, δήλωσε:

«Η σημερινή συνάντηση σηματοδοτεί μια σημαντική πρωτοβουλία εξωστρέφειας και συνεργασίας για την ελληνική δημόσια διοίκηση. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας–Θράκης ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της μέσα από διεθνείς συνέργειες, ώστε να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της INSP, κ. Frédéric Rauser, τόνισε:

«Η σημερινή συνάντηση ελπίζουμε ότι είναι η αρχή μιας στενής συνεργασίας μας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας–Θράκης και τους εταίρους μας στην Ελλάδα. Θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό παράδειγμα πώς η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μπορεί να φέρει απτά αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τους δημόσιους λειτουργούς και να υποστηρίξουμε την καινοτομία στη δημόσια διοίκηση».

Τελευταία άρθρα

Ο Δήμος Μετεώρων ενισχύει την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Με την αλλαγή του καιρού και του μήνα τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Μετεώρων ξεκίνησαν…

6 ώρες ago

Άλιμος: Νέο μεγάλο έργο αξίας 3 εκατ. – Ποδηλατόδρομος & ανάπλαση πεζοδρομίων

Ένα νέο μεγάλο έργο, ύψους 3.000.000 €, ξεκίνησε στον Άλιμο πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται…

6 ώρες ago

Συναντήσεις Μπέου με Φλωρίδη και Δήμα

Νέο Δικαστικό Μέγαρο & σιδηροδρομική σύνδεση Βόλου - Λάρισας στο τραπέζι

8 ώρες ago

Στο 1,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο – Τρίτη χαμηλότερη επίδοση στην Ευρωζώνη

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παρουσίασε αυξητικό ρυθμό στο 2,2%, από 2,1% τον προηγούμενο μήνα

8 ώρες ago

Νέος Γενικός Ιατρός στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου

Μετά από πρόσκληση του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας για εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με την…

8 ώρες ago

Ηράκλειο: Προχωρά η κατασκευή του αθλητικού κέντρου Αγ. Αικατερίνης

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός επιλογής αναδόχου για την μελέτη κατασκευής των δυο κτιρίων.

8 ώρες ago