ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΝΠΕ διαψεύδει τα σενάρια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Κάθε σχέση της με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ διαψεύδει κατηγορηματικά η Ένωση των Περιφερειών της χώρας, απαντώντας στα δημοσιεύματα

Στην σχετική της ανακοίνωση η ΕΝΠΕ ξεκαθαρίζει, πως οι Υπηρεσίες του Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης δεν είχαν καμία αρμοδιότητα, ρόλο ή εμπλοκή σε κανένα στάδιο της διαδικασίας διαχείρισης των αγροτικών ενισχύσεων, οι οποίες αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Άνευ ρόλου οι Υπηρεσίες του Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης σε οποιοδήποτε στάδιο της διαχείρισης των αγροτικών ενισχύσεων

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια σύνδεσης των Περιφερειών με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη χορήγηση άμεσων οικονομικών ενισχύσεων.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος οφείλει να διευκρινίσει πως ήταν πλήρως αποκλεισμένες από τη διαδικασία της απόδοσης άμεσων οικονομικών ενισχύσεων στους παραγωγούς και ουδεμία συμμετοχή είχαν, σε οποιοδήποτε στάδιο, αυτής.

Η συζήτηση περί αναζήτησης συνυπευθυνότητας στις διαδικασίες που είχε θεσπίσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι άνευ αντικειμένου, όπως άνευ ρόλου ήταν και οι Υπηρεσίες των Περιφερειών στη διαδικασία της απόδοσης των άμεσων οικονομικών ενισχύσεων στους παραγωγούς της χώρας.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι των ενισχύσεων αυτών, στην διαδικασία που ακολουθείται και εποπτεύεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν δυο επιλογές :

  1. Να απευθυνθούν στα πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), τα οποία επίσης δεν σχετίζονται με τις Περιφέρειες.
  1. Να προχωρήσουν μέσω των ατομικών κωδικών τους, απευθείας, στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η δε αναφορά στην Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων (ΚΒΔ) που είναι μια υγειονομική βάση, η οποία έχει δημιουργηθεί βάσει Ευρωπαϊκών Κανονισμών και αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και όχι των Περιφερειών, γίνεται μόνο εκ του πονηρού, αφού συστήθηκε για την τήρηση της κτηνιατρικής νομοθεσίας και κυρίως για υγειονομικούς λόγους και όχι για τις άμεσες οικονομικές ενισχύσεις που, επαναλαμβάνουμε, χειρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο ΟΠΕΚΕΠΕ με δικές του διαδικασίες.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος θεωρεί αναγκαίο να αποσαφηνιστεί οριστικά ότι οι Περιφέρειες δεν φέρουν καμία ευθύνη ούτε εμπλοκή στη διαδικασία των αγροτικών ενισχύσεων. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε στην παροχή διευκρινίσεων για την αποκατάσταση της αλήθειας από οποιαδήποτε άλλη αναφορά ή προσπάθεια σύνδεσης των Περιφερειών με τις διαδικασίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.»

Share

Τελευταία άρθρα

Το SEATRAC επέστρεψε στην Παραλία της Βούλας

Προσβάσιμη σε όλους θα είναι και αυτή τη χρονιά η παραλία της Βούλας, δίπλα στο…

25 δευτερόλεπτα ago

Κέντρο Τέχνης & Αναπαλαίωσης Επίπλων από το δήμο ΒΒΒ

Το πρώτο του Κέντρου Τέχνης & Αναπαλαίωσης Επίπλων στην Ελλάδα θα παρουσιάσει την Πέμπτη, 28…

18 λεπτά ago

Αναπροσαρμογή Δημοτικών Τελών με αιχμές

Την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελώ αποφάσισε ο δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, με γνώμονα τις…

30 λεπτά ago

Γιώργος Χατζημάρκος: «Η οικονομική ανάπτυξη φέρνει δημογραφική ανάπτυξη»

Σαφές μήνυμα για τη σύνδεση της περιφερειακής ανάπτυξης με την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος έστειλε…

43 λεπτά ago

Α. Κονδύλης: “Δολοφονία χαρακτήρα” με μπαγιάτικα ψέματα!

"Λεβέντες και κακέκτυπα του Γκέμπελς, σας δίνω ραντεβού στην Εισαγγελία".

54 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα 20.000 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία σε Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας και υπεργολάβους τους

Οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο…

1 ώρα ago