Δε. Απρ 29th, 2024

«Γαλάζιος εμφύλιος» στον δήμο Σπάρτης για την είσοδο στο β΄ γύρο των εκλογών

Στα χαρακώματα βρίσκονται οι δύο «γαλάζιοι» υποψήφιοι για τον Δήμο Σπάρτης, ο Σταύρος Αργειτάκος και ο Πέτρος Δούκας .

Το έπαθλο είναι η είσοδος στον β’ γύρο, καθώς και οι δύο «ψαρεύουν» ψήφους από την ίδια «λίμνη», αυτή της Νέας Δημοκρατίας. Μία εβδομάδα πριν να στηθούν οι κάλπες για τον α’ γύρο, η μάχη είναι εξαιρετικά αμφίρροπη. Από την πλευρά του, ο Σταύρος Αργειτάκος, παρόλο που είχε «κλείσει» τον συνδυασμό του πριν από την ανακοίνωση της καθόδου του Πέτρου Δούκα, δέχθηκε έντονες πιέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος πιέστηκε έτσι ώστε να αποσυρθεί από την κούρσα, αλλά ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, συνεχίζοντας με περιοδείες και συναντήσεις σε όλο τον δήμο και προσπαθώντας να περάσει την πίεση στην πλευρά του Πέτρου Δούκα. Στον αντίποδα, ο πρώην υπουργός της Ν.Δ., παρόλο που ξεκίνησε δυναμικά τον προεκλογικό αγώνα, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του και εν συνεχεία τη συμπόρευσή του με τη δημοτική κίνηση στην οποία είναι επικεφαλής η Τασία Κανελλοπούλου, έπειτα από μόλις έναν μήνα περιήλθε σε αδιέξοδο.

Μια ανάσα πριν από την κατάθεση του συνδυασμού στο πρωτοδικείο, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση της ομάδας της κ. Κανελλοπούλου αποφασίστηκε η αποχώρησή τους από τον συνδυασμό του Πέτρου Δούκα, με την ίδια να εμφανίζεται ενοχλημένη από τη στάση του υποψήφιου δημάρχου, αφήνοντας αιχμές και εναντίον στενών του συνεργατών.

Το ερώτημα που απασχολεί πλέον τον Πέτρο Δούκα είναι σε ποια πλευρά θα κινηθούν οι ψηφοφόροι της ομάδας του Γρηγόρη Αποστολάκου, επίσης προερχόμενου από τη Ν.Δ., ενόψει των εκλογών.

Ο «γαλάζιος» εμφύλιος, πάντως, δείχνει να λειτουργεί προς όφελος του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου, Βαγγέλη Βαλιώτη, ο οποίος έχει και την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φαίνεται να στοχεύει όσο το δυνατόν στη «διάλυση» των σχέσεων Αργειτάκου – Δούκα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες της μεταξύ τους συνεργασίας τη δεύτερη Κυριακή.