Πε. Απρ 25th, 2024

Αμφίρροπη μάχη με 12 πρωταγωνιστές στον δήμο Καλαμάτας

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών αποτελεί τον μοναδικό ορίζοντα για τους υποψήφιους δημάρχους Καλαμάτας.

Ο λόγος είναι η πληθώρα υποψηφίων, 12, αλλά και η πολυδιάσπαση που διαπιστώνεται στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη μετακόμιση του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας κινούνται με βάση μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματά τους έχουν δημιουργήσει υποψηφιότητες τριών επιπέδων: τις σίγουρες, τις άγνωστες και εκείνες που αποτελούν ρυθμιστικό παράγοντα.

Στις σίγουρες κατατάσσονται εκείνη του Θανάση Βασιλόπουλου, τον οποίον πολλοί χαρακτηρίζουν φαβορί. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται ο Βασίλης Κοσμόπουλος και ο Βασίλης Τζαμουράνης, τα ονόματα των οποίων έπεσαν στο τραπέζι για στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίζονται πολύ κινητικοί διεκδικώντας την είσοδο στον β’ γύρο και με ανοιχτό το ενδεχόμενο αλληλοστήριξης.

Για διαφορετικούς λόγους, σίγουρος είναι και ο Δημήτρης Οικονομάκος από το ΚΚΕ, ο οποίος δεν έχει μεγάλες προσδοκίες και έχει «ταβάνι» αναφορικά με το αποτέλεσμα, ενώ δεν προσφέρεται για συμμαχίες ενόψει β’ γύρου. Σε ρυθμιστικούς παράγοντες των εκλογών αναδεικνύονται, σύμφωνα με όσους ξέρουν καλά τα αυτοδιοικητικά παρασκήνια της περιοχής, οι υποψηφιότητες της Μαρίας Οικονομάκου και της Ελένης Αλειφέρη, που προέρχονται από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, καθώς κανείς δεν μπορεί να τις ξεγράψει και όλοι τις θέλουν μαζί τους στον β’ γύρο.

Τα ίδια ισχύουν και για την Τόνια Κουζή, η οποία ναι μεν δεν φαίνεται δυνατή για να περάσει στη β’ Κυριακή αλλά αν κάποιος θέλει να σπάσει την κυριαρχία της Ν.Δ. θα πρέπει να την έχει σύμμαχο. Αγνωστοι παράγοντες θεωρούνται αναμφίβολα οι υποψηφιότητες των Δημήτρη Κουκούτση, Μιχάλη Αντωνόπουλου, Νίκου Αλεξανδρόπουλου και Παναγιώτη Αλούπη και κυρίως του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Μάκαρη, καθώς στο όνομά του κατέληξαν τελευταία στιγμή και παραμένει άγνωστο αν θα πάρει όλη την κυβερνητική φθορά.