ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση της Innovation Metrisis Poll για τον δήμο Καλλιθέας: 15 μονάδες μπροστά ο Δημήτρης Κάρναβος

Σηµαντικό προβάδισµα του νυν δηµάρχου Καλλιθέας, ∆. Κάρναβου, έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων καταγράφει η εταιρεία ερευνών Innovation Metrisis Poll.

Το 57,8% των δηµοτών αξιολογεί θετικά το έργο του, ενώ το 14,6% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιηµένο.

Ο ∆ηµήτρης Κάρναβος είναι πρώτος και στη δηµοτικότητα ανάµεσα σε όλους τους υποψηφίους που έχουν εκφράσει µέχρι στιγµής ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του δηµαρχιακού θώκου, µε ποσοστό 34,6% (θετικές – αρνητικές γνώµες), σε σύγκριση µε τον βασικό του αντίπαλο, κ. Ασκούνη, ο δείκτης δηµοτικότητας του οποίου αγγίζει το 17,2%. Οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι εµφανίζουν χαµηλά ποσοστά αναγνωρισιµότητας.

Ο νυν δήµαρχος, ∆. Κάρναβος, εµφανίζει υψηλή αποδοχή από τους ψηφοφόρους και των δύο κοµµάτων, µε εµφανώς καλύτερα ποσοστά σε αυτούς της Νέας ∆ηµοκρατίας (77,4%), ενώ αντίστοιχα ο κ. Ασκούνης ευνοείται λίγο περισσότερο από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (55,4%).

Σχετικά µε την ερώτηση της επανεκλογής, το 50,1% δήλωσε ότι θα επιθυµούσε να επανεκλεγεί ο νυν δήµαρχος, ενώ το 31,7% εκφράζει τη θέληση για αλλαγή. Στην πρόθεση ψήφου, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν προβάδισµα του κ. Κάρναβου µε 38,6% µε αναγωγή απαντήσεων (λευκό/άκυρο/αποχή), (37,1% χωρίς αναγωγή) ο κ. Ασκούνης έρχεται δεύτερος µε 22,8% (21,9% χωρίς αναγωγή), ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι αθροιστικά φτάνουν µόλις το 14%. Ιδιαίτερα σηµαντικό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (23,5%). Σχετικά µε τους ψηφοφόρους των δύο κοµµάτων, ο κ. Κάρναβος φαίνεται να έχει µεγαλύτερη διείσδυση σε αυτούς της Νέας ∆ηµοκρατίας, ενώ ο κ. Ασκούνης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εµφανίζει και µεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων.

Σηµαντικό εύρηµα είναι επίσης ότι ο κ. Κάρναβος έχει µεγάλη διείσδυση συγκριτικά µε τους υπόλοιπους υποψηφίους στους ψηφοφόρους έως 45 ετών, ηλικίες στις οποίες βρίσκεται η µεγαλύτερη δεξαµενή των αναποφάσιστων.

Επίσης, στην ερώτηση για τη βεβαιότητα της επιλογής τους όσοι απάντησαν ότι θα ψηφίσουν τον κ. Κάρναβο δήλωσαν κατά 81,9% ότι είναι πολύ και αρκετά βέβαιοι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Ασκούνη έφθασε το 61,3%. Τέλος, ο δεύτερος γύρος φαίνεται ότι ευνοεί τον κ. Κάρναβο, αφού του δίνεται προβάδισµα µε ποσοστό 47,1% έναντι 33,0% του κ. Ασκούνη (µε αναγωγή σε λευκό/άκυρο/αποχή), µε το ποσοστό των αναποφάσιστων να αγγίζει το 18,1%.

*Του Κώστα Κοσκινά

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 2/3/2019

Τελευταία άρθρα

200 τόνοι παλιά ρούχα στους μωβ κάδους στο Χαλάνδρι

Τους 200 τόνους φτάνουν τα είδη ένδυσης που συγκεντρώνει από τους κατοίκους της πόλης ο…

17 λεπτά ago

Έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων στην πλατεία Κοραή

Ένα ταξίδι στην ιστορία του αυτοκινήτου φιλοξενήθηκε στην πλατεία Κοραή, που μετατράπηκε σε έκθεση, προσελκύοντας…

39 λεπτά ago

Αναπλάσεις οδών στην Αγία Βαρβάρα

Τις εργασίες ανάπλασης των δρόμων και των πεζοδρομίων της πόλης συνεχίζουν τα τεχνικά συνεργεία του…

46 λεπτά ago

Νέα Συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής στο Μαρκόπουλο

Με έντεκα θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει την Πέμπτη το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού…

55 λεπτά ago

Πάτρα: Ξεκινά η αποκατάσταση του ιστορικού Θεάτρου «Απόλλων»

Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε την προκήρυξη αποκατάστασης και επανάχρησης του ιστορικού θεάτρου.

13 ώρες ago